Ποιος θα μείνει από δυνάμεις…

Σχεδόν δύο μήνες έμειναν από την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών του Μαΐου και το κλίμα που επικρατεί στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι καθαρά …ανοιξιάτικο και όχι προεκλογικό όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι. Το πολιτικό θερμόμετρο παραμένει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, γεγονός που εξυπηρετεί το φαβορί, δηλαδή τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Η πρώτη και η …τελευταία φορά που είδαμε αλλά και διαβάσαμε για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Τζιώτη ήταν στις 20 Φεβρουαρίου, ημερομηνία που ανακοίνωσε την κάθοδό του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Οι «καλές» γλώσσες μιλούν για ένα στρατηγικό σχέδιο που ακολουθεί προκειμένου να προσελκύσει ψηφοφόρους. Ίσως οι επίσημες ανακοινώσεις, η παρουσίαση της ομάδας αλλά και το πρόγραμμα του συνδυασμού να αποκαλυφθούν λίγο πριν το Πάσχα δηλαδή 30 μέρες πριν τις κάλπες. Με αυτό τον τρόπο, επιθυμεί να προκαλέσει ένα «σοκ και δέος» και να ταράξει τα νερά. Βέβαια μπορεί να σηκώσει κύματα και να χρειαστεί σωσίβiο… Οι «κακές» γλώσσες υποστηρίζουν την άλλη όψη του νομίσματος. Ότι ο Δημήτρης Τζιώτης δεν έχει καταφέρει να πείσει ανθρώπους να συμπορευτούν μαζί του και υπάρχουν ήδη δεύτερες σκέψεις στο μυαλό του. Αν δεν μπορέσει να προσελκύσει τους Βουλιαγμενιώτες από όπου θεωρητικά αντλεί τη δύναμή του, τότε οι δυνατότητές του περιορίζονται σημαντικά.

Η υποψηφιότητα που έχει προκαλέσει τις περισσότερες συζητήσεις είναι της Μαρίας Σίνα. Ο «ντόρος» που γίνεται γύρω από το όνομά της δυστυχώς δεν αφορά το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ή τους υποψήφιους συμβούλους που θα έχει στο συνδυασμό της. Οι συζητήσεις γίνονται για την ποινή φυλάκισης με αναστολή που τις επέβαλε το δικαστήριο. Μια εξέλιξη που είναι απροσπέλαστο εμπόδιο στην προσπάθεια που κάνει για να διεκδικήσει αλλά και να πείσει τους δημότες ότι είναι ικανή να διαχειριστεί έναν δημόσιο φορέα. Είναι προφανές ότι αρκετοί δημότες που θα στήριζαν την υποψηφιότητά της Μαρίας Σίνα θα το ξανασκεφτούν, γεγονός που συρρικνώνει ακόμα περισσότερο τις φιλοδοξίες που έχει η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δημήτρης Δαβάκης έκανε την «έκπληξη» και ανακοίνωσε μέσω facebook την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού Κύμα Ενωμένων Πολιτών έχει να ανεβεί ένα Γολγοθά μέχρι να φτάσει μέχρι τις κάλπες, εκτός αν προκύψει την τελευταία στιγμή κάποια προεκλογική συμμαχία. Κορυφαία στελέχη του συνδυασμού έχουν εγκαταλείψει προ πολλού τον Δημήτρη Δαβάκη παίρνοντας μεταγραφή στην ομάδα του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. Εξάλλου, το Κύμα Ενωμένων Πολιτών είχε βάλει και αυτό με τη σειρά του ένα λιθαράκι για να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προηγούμε- νων εκλογών και να βγει νικητής ο σημερινός Δήμαρχος.

Είναι δεδομένο πως ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τρέχει στα τελευταία μέτρα του εκλογικού στίβου μόνος του. Το μόνο που μένει να δούμε είναι ποιος θα εγκαταλείψει στην τελική ευθεία αλλά και ποιος θα δώσει την ανθοδέσμη στον Δήμαρχο, χτυπώντας τον φιλικά στην πλάτη.