Από τη Βούλα ξεκίνησε φέτος το «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το Δίκτυο «Μεσόγειος SOS» πραγματοποίησαν την Κυριακή 5 Μαΐου την πρώτη δράση κεντρικού καθαρισμού για την εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» σε τρεις ακτές του Δήμου.

Παρουσία των εκπροσώπων του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον – Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης (UNEP MAP), ξεκίνησε ο καθαρισμός σε παραλία της Βούλας (δίπλα από το Δημαρχείο) ενώ παράλληλες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στις ακτές της Ανατολικής Παραλίας Βάρκιζας και στο παραλιακό μέτωπο του Μεγάλου Καβουρίου.

Στη δράση καθαρισμού συμμετείχαν περισσότεροι από 70 πολίτες, μέλη και φίλοι του Δικτύου «Μεσόγειος SOS» αλλά και κάτοικοι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Η επόμενη δράση καθαρισμού των ακτών θα συνεχιστεί στην περιοχή με τη συμμετοχή σχολείων της πόλης.

Η πανελλαδική εκστρατεία καθαρισμών ακτών, βυθού και φυσικών περιοχών «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», συνεχίζει για 24η συνεχή χρονιά να κινητοποιεί πολίτες, φορείς, σχολεία, ΜΚΟ και εταιρείες έχοντας ως κύριο σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις πολυποίκιλες πιέσεις που υφίσταται το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον, καλώντας τους να συμμετάσχουν ενεργά και να αποτελέσουν μέρος της λύσης του κρίσιμου αυτού προβλήματος.