Πρώτη στον κόσμο η ομάδα ρομποτικής του 4ου Δημοτικού Βούλας

Με το πρώτο βραβείο Project Research στις αποσκευές τους γύρισαν από το Χιούστον των ΗΠΑ οι Inventors, η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας όπου συμμετείχαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρομποτικής, έχοντας αναδειχθεί πρώτοι στην Ελλάδα.

Οι Inventors στην πρώτη τους συμμετοχή στο First Lego League που διεξήχθη τον περασμένο Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη κατέκτησαν την 1η θέση ανάμεσα σε 170 συμμετοχές. Μετά την επιτυχία αυτή πήραν το «εισιτήριο» για το παγκόσμιο πανηγύρι της εκπαιδευτικής ρομποτικής, όπου συναγωνίστηκαν με τους καλύτερους του κόσμου και συγκεκριμένα με άλλες 108 ομάδες, το διάστημα 17-20 Απριλίου. Οι μαθητές της Βούλας πήραν την 1η θέση στην κατηγορία του ερευνητικού προγράμματος.

Να σημειωθεί πως είχαν επίσης άριστη βαθμολογία από τους κριτές και στις υπόλοιπες κατηγορίες, για το σχεδιασμό του ρομπότ και για τις «κεντρικές αξίες» του διαγωνισμού. Οι επιτυχίες των Inventors συνεχίστηκαν καθώς ήταν προτεινόμενοι για βραβείο στις επτά από τις εννιά κατηγορίες του διαγωνισμού. Συνολικά, στο διαγωνισμό οι κριτές έδωσαν στους Inventors άριστα σε 23 από τις 27 κατηγορίες στις οποίες αξιολογήθηκαν, που αφορούσαν τον μηχανικό σχεδιασμό, τη στρατηγική και την καινοτομία των ιδεών τους, την έρευνα που εκπόνησαν, την πρωτοτυπία της λύσης που πρότειναν για το πρόβλημα που τέθηκε, την ομαδικότητα αλλά και τον επαγγελματισμό.

Οι Inventors επέστρεψαν πίσω στην Ελλάδα με γεμάτες βαλίτσες. Βαλίτσες γεμάτες αναμνήσεις, εμπειρίες και πολλές πολλές μικρές και μεγάλες στιγμές τις οποίες θα θυμούνται για πάντα. Όπως επισημαίνουν οι πρωταθλητές, «ζήσαμε στιγμές που δεν είχαμε φανταστεί ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα. Αυτά που είδαμε και ζήσαμε θα είναι καθοριστικά ερεθίσματα για όλους μας. Το ταξίδι μας έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Μια πολύ μεγάλη επιτυχία, που δικαιώνει τη σκληρή δουλειά της ομάδας, που τα έδωσε όλα τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας όσο και κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Οι παραπάνω επιτυχίες κατατάσσουν την αγωνιστική ομάδα ρομποτικής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Οι Inventors έφεραν στην Ελλάδα το πρώτο της κύπελλο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Οι «παγκόσμιοι» μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας είναι οι: Δανάη Βαγγοπούλου, Χρήστος Βλάσης, Πελίνα Γαλάτη, Βασιλική Γιαννοπούλου, Φανή Κοντονή, Θανάσης Παχούλας, Σοφοκλής Σάββας, Γιώργος Σαρλάνης, Λυδία Φεφέ και Κωνσταντίνος Φραγκιαδάκης. Προπονητής της ομάδας είναι ο Ανδρέας Κούλουμος.