Άνθισε ξανά ο ανοιξιάτικος θεσμός της Βάρκιζας μετά από 3 χρόνια

Ξεκίνησε η 30ή Ανθοκομική Έκθεση στο πλακόστρωτο της παραλίας Βάρκιζας μετά από διακοπή τριών ετών. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 από την Περιφερειάρχη Αττικής και τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Την έκθεση την διοργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με τον Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής και θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι την Κυριακή 19 Μαΐου από τις 10:00 έως 22:00 με την είσοδο να είναι ελεύθερη.

Ο θεσμός της Ανθοκομικής Έκθεσης ξεκίνησε πριν από 35 χρόνια από τον Κωνσταντίνο Μπαγλαντζή, τον τότε κοινοτάρχη Βάρης και φέτος επανέρχεται όχι μόνο για να μας θυμίσει την εποχή και την ανθοφορία αλλά για να μας δείξει την κατεύθυνση για μια πράσινη, φωτεινή και ανθοφορεμένη πόλη.

Στην 30ή Ανθοκομική Έκθεση συμμετέχουν παραγωγοί λουλουδιών, φυτών και άλλων προϊόντων κήπου, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στον πολύχρωμο κόσμο των λουλουδιών. Η Ανθοκομική Έκθεση έχει και μια πρωτοτυπία σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει περίπτερο στο οποίο ο κόσμος θα δει και θα ενημερωθεί για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει για το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για μια εξαιρετικά πετυχημένη πράσινη πολιτική η οποία μετέτρεψε και μετατρέπει 8,5 χιλιάδες τόνους αποβλήτων κάθε χρόνο (κλαδέματα και οργανικά τα οποία περισυλλέγονται από τους καφέ κάδους) σε ένα πρώτης ποιότητας εδαφοβελτιωτικό υλικό.

Πρόθεση τόσο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όσο και των φυτωριούχων είναι ο θεσμός της Ανθοκομικής Έκθεσης της Βάρκιζας να συνεχιστεί και να μεγαλώσει και να μην υπάρξει ποτέ ξανά διακοπή όπως έγινε τα τελευταία τρία χρόνια.