Η πρώτη ομιλία Κωνσταντέλλου

Μια ιστορική νίκη στα τοπικά δρώμενα της πόλης μας, με ένα ποσοστό ρεκόρ που δύσκολα θα επαναληφθεί κατήγε την Κυριακή 26 Μαΐου η παράταξη Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Πόλη για να Ζεις.

Πέρα από το ποσοστό, το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών είναι ξεχωριστό και για ένα ακόμα λόγο. Και αυτό γιατί, αναλύοντας τα ποσοστά που έλαβε η παράταξη του Δημάρχου και στις 3 δημοτικές ενότητες που συνθέτουν τον καλλικρατικό Δήμο, βλέπουμε ότι ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος συγκέντρωσε σχεδόν ισάξια ποσοστά. Συγκεκριμένα: στη Βάρη 74,58%, στη Βούλα 71% και στη Βουλιαγμένη 70,84%, συμπεραίνοντας ότι είναι οι πρώτες εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων σηματοδοτεί και το τέλος του τοπικισμού για την πόλη μας.

Με το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων, στο περίπτερο του Δημάρχου στην πλατεία Ιμίων της Βούλας, στήθηκε οθόνη προβολής των αποτελεσμάτων, με τους φίλους και υποστηρικτές του συνδυασμού να συγκεντρώνονται σταδιακά για να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα. Ήδη από την ενσωμάτωση του 10%, η τάση ήταν εμφανής: Η παράταξη του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου κινούνταν πάνω από το 60%, με ξεκάθαρη διαφορά από τους υπόλοιπους συνδυασμούς.

Διασχίζοντας την πλατεία της Βούλας, ο μεγάλος νικητής των εκλογών προσήλθε στο εκλογικό περίπτερο όταν πλέον η νίκη του συνδυασμού είχε «κλειδώσει», όπως λέγεται στην πολιτική ορολογία. Σε μία ομιλία αυθόρμητη, συγκινησιακά φορτισμένη και εκτός κειμένου, υπό τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα της οικογένειας, φίλων, υποστηρικτών και συνεργατών του, ο εκ νέου εκλεγμένος Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, έκανε ένα σύντομο απολογισμό της 5ετίας και της προεκλογικής περιόδου, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το όραμά του για τους επόμενους 48 μήνες της Δημαρχίας του.

Ξεκινώντας έναν διάλογο με το κοινό, με το ρητορικό ερώτημα «τα μάθατε;», σχολιάζοντας το εντυπωσιακό εκλογικό αποτέλεσμα, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αφιέρωσε τη μεγάλη νίκη στην πόλη και στους πολίτες της πόλης. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τους 96 υποψηφίους που έδωσαν τον αγώνα τους και συνέβαλαν σημαντικά στη νίκη, στους συνεργάτες του, στα μέλη της παράταξης που είναι διαχρονικά δίπλα του από το 2009, αλλά και στους νέους συνεργάτες που προστέθηκαν στη μεγάλη του πορεία στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της πόλης.

«Η αποψινή νίκη δεν είναι δική μου, ούτε μόνο του συνδυασμού μας, είναι νίκη της πόλης. Το ποσοστό μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ίδια ένταση το έργο που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και να κάνουμε το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πρότυπο Δήμο της χώρας σε όλους του τομείς», τόνισε.

Ενωτικός και με συναίνεση

Για την προεκλογική περίοδο, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αναφέρθηκε στα ψέματα, την κινδυνολογία και τη μηδενιστική τακτική ορισμένων αντιπάλων του, οι οποίοι με ψεύδη και συκοφαντίες προσπάθησαν να σπιλώσουν συνειδήσεις αλλά όμως αποδοκιμάστηκαν από το εκλογικό σώμα.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα μετά τις εκλογές, ο νέος Δήμαρχος, εμφανίστηκε ενωτικός, καλώντας όλους τους πολίτες και τους ψηφοφόρους των άλλων παρατάξεων, να γίνουν μέρος της μεγάλης αυτής πλειοψηφίας και να δουλέψουν από κοινού για την επόμενη μέρα του Δήμου. Να γίνουν μέρος της μεγάλης αυτής πλειοψηφίας, που βάζει στόχους και τους πετυχαίνει.

«Απόψε η Βάρη η Βούλα και η Βουλιαγμένη απέρριψαν τον λαϊκισμό, τα ψέματα και την κινδυνολογία. Επιβράβευσαν το έργο, το έντιμο αγώνα και το ήθος. Όσοι προσπάθησαν με αθέμιτα μέσα να διαβάλουν το κύρος του Δήμου και της δημοτικής αρχής πήραν βροντερή απάντηση και τη θέση που τους αξίζει. Εμείς σήμερα του καλούμε, έστω και τώρα, να αλλάξουν τακτική και να έρθουν κοντά μας να δουλέψουμε όλοι μαζί για την πόλη μας», είπε συγκεκριμένα.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της πορείας των 5 ετών ως επικεφαλής του Δήμου, αναφέρθηκε στα έργα που αλλάζουν τη φυσιογνωμία της πόλης και βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη αλλά και στην επιλογή του να μην «χαϊδέψει αυτιά» και να πολιτευτεί αντισυμβατικά, συγκρουόμενος με συμφέροντα και κατεστημένες νοοτροπίες. Υποσχέθηκε μια τετραετία που θα απογειώσει την πόλη και τον Μάιο του 2023, θα παραδοθεί στους Δημότες «μια πόλη αλλιώς».

«Το ποσοστό μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ίδια ένταση το έργο που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και να κάνουμε το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πρότυπο Δήμο της χώρας σε όλους του τομείς», υπογράμμισε στους συγκεντρωμένους.

Αυτοί που δεν είναι πια εδώ

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Δήμαρχος μνημόνευσε τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην παράταξη στις προηγούμενες εκλογές και πλέον δεν είναι πια κοντά μας, τονίζοντας πως η νίκη ανήκει και σ’ αυτούς και σίγουρα θα παρακολουθούν τη σημερινή βραδιά και θα χαίρονται: Τον Ντίνο Καραγεώργο, τον Παναγιώτη Σκουζή, τον Άκη Λιμοντζόγλου, τον Αλέκο Χανδρά, τον Φιλάρετο Χατζηστεφάνου και τον πατέρα του, τον Αντιστράτηγο Δημήτριο Κωνσταντέλλο.

Η αυλαία των εκλογών στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έπεσε με ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων.