Πόλος έλξης και πάλι η Βάρκιζα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της νέας πλατείας Ζησιμοπούλου στη Βάρκιζα.

Πρόκειται για ένα έργο που πέρασε από χίλια κύματα μέχρι να παραδοθεί στους κατοίκους της πόλης. Η νέα σύγχρονη πλατεία χαρακτηρίζεται από το πράσινο στοιχείο καθώς έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες φυτεύσεις δέντρων. Οι μικροί μας φίλοι απέκτησαν έναν πολύ όμορφο και ελκυστικό χώρο παιχνιδιού, με πολύ χρώμα, με καινούριο δάπεδο και παιχνίδια ασφαλείας, που τους περιμένουν για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης. Επιπλέον, η νέα πλατεία διαθέτει φωτισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Για να ολοκληρωθεί η ανάπλαση της πλατείας Ζησιμοπούλου χρειάστηκαν σχεδόν πέντε χρόνια και …23 βήματα τόσο από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όσο και από την Περιφέρεια Αττικής. Ουσιαστικά το έργο ξεκίνησε μόλις ανέλαβε η διοίκηση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου δίνοντας έτοιμη μελέτη στην Περιφέρεια που θα χρηματοδοτούσε το έργο, η οποία όμως χρειάστηκε αρκετές τροποποιήσεις με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Μπροστά στον κίνδυνο, να «παγώσει» η ανάπλαση της πλατείας Ζησιμοπούλου, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανέλαβε το κόστος της παιδικής χαράς, του φωτισμού και των κηποτεχνικών εργασιών, ενώ η Περιφέρεια τελικώς ανέλαβε τα χωματουργικά και δομικά έργα. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2018 και ολοκληρώθηκαν μετά από περίπου ένα χρόνο.