Δημοτική Συγκοινωνία 3Β: Ηλεκτρονικοί πίνακες ενημερώνουν για τα δρομολόγια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή της τηλεματικής και των «έξυπνων» στάσεων όσον αφορά τη Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με την οποία το επιβατικό κοινό ενημερώνεται για την ακριβή ώρα άφιξης του οχήματος, την ακύρωση δρομολογίων, αλλά και συμβάντων που θα αλλάζουν τη συχνότητα των δρομολογίων.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον καθένα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή έξυπνης κινητής συσκευής από τη διεύθυνση vvv-telematics.gr.

Μέχρι στιγμής, οι στάσεις που διαθέτουν σύστημα τηλεματικής είναι οι εξής:

Στάση Αγίου Ιωάννη, Εκκλησία Αγίου Πέτρου και Παύλου, Εκκλησία Κέντρο Βάρης, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ΕΠΑΛ, Βάρ- κιζα, Ταχυδρομείο, Ερμού Βουλιαγμένη, Πλατεία Βάρκιζας, Νοσοκομείο, Κέντρο Βάρης.

Την ίδια στιγμή, οι οθόνες της τηλεματικής στις στάσεις των λεωφορείων θα συνεχίσουν να δείχνουν τα προγραμματισμένα δρομολόγια των λεωφορείων, τα οποία έχουν συχνά αποκλίσεις από τα πραγματικά με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Η Δημοτική Συγκοινωνία μετά από δέκα μήνες λειτουργίας στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εξυπηρετεί μηνιαίως περίπου 4.000 επιβάτες, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται και με την προσθήκη της τηλεματικής θα γίνει ακόμα περισσότερο λειτουργική και φιλική προς τους επιβάτες που την χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους στις τρεις πόλεις. Μετά την ολοκλήρωση της επιτυχημένης πιλοτικής εφαρμογής της Δημοτικής Συγκοινωνίας που διήρκησε 6 μήνες, κρίθηκε απαραίτητο η εγκατάσταση ηλεκτρονικών πινάκων στις στάσεις λεωφορείων κατόπιν αιτημάτων επιβατών που χρησιμοποιούν για την καθημερινή τους μετακίνηση τα λεωφορεία του Δήμου.