Ορεινό τρίαθλο: Η απόλυτη αθλητική εμπειρία

Την Κυριακή 21 Απριλίου η Βουλιαγμένη φιλοξένησε το 7ο XTERRA Greece Championship, τον κορυφαίο διεθνή αγώνα για το ορεινό τρίαθλο, στο οποίο αγωνίστηκαν εκατοντάδες αθλητές από 27 χώρες του κόσμου, 30 επαγγελματίες, 110 αθλητές από το εξωτερικό, κορυφαίοι Έλληνες καθώς και ερασιτέχνες τριαθλητές.

Ο αγώνας που έχει γίνει θεσμός για την πόλη, συνδιοργανώνεται κάθε χρονιά από την ΧTERRA Greece και τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Το διήμερο 20 και 21 Απριλίου στην Ακτή Βουλιαγμένης είχε στηθεί ένα όμορφο σκηνικό, όπου από το Σάββατο πραγματοποιούνταν αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τα παιδιά και τις οικογένειες. Η εκκίνηση δόθηκε το πρωί της Κυριακής από την παραλία της Βουλιαγμένης ενώ τις προσπάθειες των αθλητών στην κολύμβηση, την ορεινή ποδηλασία και το ορεινό τρέξιμο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, τις παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.000 θεατές. Οι συνολικά 255 αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στην διοργάνωση κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν δύο γύρους 1500 μέτρων κολύμβησης, 30 χιλιομέτρων ποδηλασίας βουνού και 10 χιλιομέτρων αγώνα δρόμου.

Ο Αρτούρ Σεριέρ πήρε τη νίκη στους άνδρες. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη στην καριέρα του Γάλλου τριαθλητή, ο οποίος τερμάτισε σε δύο ώρες, 14 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Πρώτος Έλληνας ήταν ο 15χρονος Παναγιώτης Μπιτάδος, που κέρδισε παράλληλα και το εισιτήριο για το παγκόσμιο κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί στη Χαβάη. Στις γυναίκες, νικήτρια αναδείχτηκε η παγκόσμια πρωταθλήτρια του τριάθλου, Λέσλι Πάτερσον, η οποία ολοκλήρωσε τον επίπονο αγώνα σε δύο ώρες, 40 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα.

Οι παράλληλες δράσεις και η προσέλευση του κόσμου στη φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προηγούμενη.