Γλυκόπικρο φινάλε για Αστέρα Βάρης και Άρη Βούλας

Το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς 2018- 2019 αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση για τον Αστέρα Βάρης και τον Άρη Βούλας. Αφενός μεν υπάρχει η ικανοποίηση και στους δύο συλλόγους για την εξαιρετική πορεία που πραγματοποίησαν στις διοργανώσεις που συμμετείχαν, αφετέρου δε έφτασαν μια ανάσα από το «όνειρο».

Ο Άρης Βούλας για πρώτη φορά στα 67 χρόνια της ιστορίας του αγωνίστηκε στον τελικό κυπέλλου της Ανατολικής Αττικής, γνωρίζοντας την ήττα από τον Αχαρναϊκό, ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της 3ης εθνικής κατηγορίας, την Τετάρτη 24 Απριλίου στο γήπεδο των Σπάτων. Χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από τρεις ώρες, δύο γκολ (1-1), παράταση και δώδεκα πέναλτι για να λυγίσουν οι ποδοσφαιριστές του Άρη Βούλας και να χάσουν το κύπελλο από τους αντιπάλους τους, ωστόσο το χειροκρότημα από τους φίλους του Άρη που βρέθηκαν στις εξέδρες ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για τους παίκτες της ομάδας. Αναμφισβήτητα, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν γυρίσει σελίδα και μόνο συγχαρητήρια αξίζουν σε αυτούς τους αθλητές. Η εξαιρετική πορεία του Άρη Βούλας σε πρωτάθλημα και κύπελλο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο σύλλογος αξίζει πολλά περισσότερα και όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας για το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΑΣΑ τερμάτισε ο Αστέρας Βάρης που έχασε το εισιτήριο της ανόδου στη Γ’ Εθνική από την Μαρκό στα κριτήρια της ισοβαθμίας. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με ίδιους βαθμούς και ίδιο σύνολο νικών. Ωστόσο, η ομάδα από το Μαρκόπουλο είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων (+2 γκολ) έναντι του Αστέρα Βάρης και ήταν αυτή που τελικά πανηγύρισε την άνοδο. Ο «Κυανούς» έδωσε μια σκληρή μάχη κόντρα σε όλους και σε όλα, ενάντια σε εχθρούς και «φίλους», οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου αγωνίστηκαν με ήθος και αξιοπρέπεια σε όλη τη διάρκεια του φετινού ποδοσφαιρικού μαραθωνίου. Ωστόσο, οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου εμφανίστηκαν και στα ερασιτεχνι- κά πρωταθλήματα, βάζοντας φρένο στα όνειρα των φίλων της Βάρης να δουν για τέταρτη φορά την αγαπημένη τους ομάδα να αγωνίζεται στην Γ’ εθνική κατηγορία.