Νικόλας Πλυτάς: Ζώντας και κερδίζοντας στα άκρα

Ο Νικόλας Πλυτάς αν και είναι μόλις 23 ετών, μετρά 9 χρόνια πρωταθλητισμού και αμέτρητες διακρίσεις σε πανελλήνιες, πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις στο θαλάσσιο σκι, το wakeboarding, skateboarding, snowboarding και το surfing. Ένας νεαρός που έχει μάθει να ζει στα άκρα.

Ξεκίνησε να ασχολείται αρχικά με το θαλάσσιο σκι σε ηλικία των 5 ετών. Μέχρι τότε έκανε κολύμβηση στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης και παρατηρούσε όλους όσοι έκαναν θαλάσσιο σκι στη Βουλιαγμένη. Όπως εξηγεί στον «Δημοσιογράφο», φανταζόταν τον εαυτό του να κάνει και εκείνος σκι στη θάλασσα και του φαινόταν απίστευτη ιδέα. Μετά από λίγο ήταν μέλος στο αντίστοιχο τμήμα του ΝΟΒ και από την πρώτη στιγμή κατάλαβε ότι ανήκει στη θάλασσα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, ο Νικόλας Πλυτάς, έστειλε ένα δυνατό μήνυμα, σχηματίζοντας με jet surf, το Σήμα της Ειρήνης στη λίμνη της Βόνιτσας. Αναφέρει ο ίδιος:

«Ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο διαμάχες. Δεν μου αρέσει αυτό. Μου αρέσει η ειρήνη. Θέλω να βλέπω τους ανθρώπους να τα πηγαίνουν καλά ο ένας με τον άλλον. Κάνοντας αυτό το project την Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης ήθελα με τον δικό μου τρόπο να ζωγραφίσω την ειρήνη σε έναν καμβά που να έχει σχέση με το αντικείμενό μου. Έτσι πήρα αυτού του είδους τη σανίδα που ονομάζεται jet surf, και έπειτα από αρκετή έρευνα στο Google maps για την κατάλληλη τοποθεσία, βρήκαμε αυτήν τη μαγευτική ολοστρόγγυλη λίμνη στη Βόνιτσα. Το πρόγραμμά μου εκείνη την περίοδο ήταν πολύ πιεσμένο από αγώνες και έτσι είχαμε μόνο μια μέρα για να βγει όλο το εγχείρημα. Δεν ήταν τόσο εύκολο όσο το περίμενα. Την πρώτη φορά που πήγαμε για το γύρισμα δεν κατάφερα να το κάνω τέλειο. Έτσι γύρισα στην Αθήνα και πέρασα αρκετό χρόνο να σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω για να βγει άριστο. Ποιες γραμμές θα ακολουθήσω, τι σημάδια θα βάλω και διάφορα ακόμα τεχνικά θέματα. Έτσι μετά από κάποιες εβδομάδες πήγαμε ξανά και δεν μου πήρε πάνω από 5 προσπάθειες για να βγει. Με το που τελείωσε όπως καταλαβαίνετε όλη την υπόλοιπη μέρα έπαιζα με το jet surf μέσα στη λίμνη».

Ο Νικόλας Πλυτάς προσπαθεί να γίνεται κάθε μέρα και καλύτερος. «Δεν υπάρχει μέρα που να έχω επαναπαυτεί και να πω ότι είμαι καλά διότι έχω ήδη πετύχει πολλά πράγματα» τονίζει στον «Δ». Ο βασικός του στόχος είναι να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και να είναι συνεχώς μέσα στους δέκα πρώτους στην παγκόσμια κατάταξη. «Θέλω να δημιουργήσω και άλλα ωραία και δημιουργικά projects που θα ανεβάσουν το άθλημα μου, όπως αυτό με το σήμα της ειρήνης».

Η μεταγραφή στη Red Bull

«Η πρώτη μου επαφή με την Red Bull έγινε όταν ήμουν 12 ετών. Με είχαν δει σε διάφορους διαγωνισμούς που τα πήγαινα καλά και έτσι και δεν άργησε να γίνει το πρώτο ραντεβού με εμένα και τους γονείς μου», εξηγεί ο Νικόλας Πλυτάς. Η συνεργασία του ξεκίνησε αμέσως και πλέον είναι αθλητής της Red Bull εδώ και μια δεκαετία. «Με βοηθάνε καθημερινά καθώς επικοινωνούμε σωστά και μελετάμε μαζί τις καινούργιες μου ιδέες και βλέπουμε πώς μπορούμε να τις κάνουμε πραγματικότητα».

Η Βουλιαγμένη για τον Νικόλα Πλυτά είναι το σπίτι του. Είναι ο χώρος που προπονείται καθημερινά και περνά το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του στην περιοχή. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «λόγω των προπονήσεων και των αγώνων, ταξιδεύω συνέχεια σε όλο τον κόσμο και έχω καταλήξει ότι την Βουλιαγμένη δεν θα την άλλαζα με τίποτα».

Παράλληλα, τονίζει την ανάγκη δημιουργίας ενός skatepark στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. «Υπάρχει ήδη ένα skatepark στη Βούλα αλλά δυστυχώς με λάθος υποδομές. Είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο, το οποίο έχει φθαρεί σε μεγάλο βαθμό. Το skateboard από το 2020 θα είναι στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και θα πρέπει να κατασκευαστεί ένα τέτοιο πάρκο στον Δήμο 3Β. Σκεφτείτε πόσο μικρή είναι η Βουλιαγμένη και πόσους πρωταθλητές έχει γεννήσει αναλογικά με το μέγεθός της. Γιατί να μη γεννήσουμε το επόμενο πρωταθλητή στο skate;» τονίζει στον «Δημοσιογράφο».