Μια μίνι Ολυμπιάδα για τους μαθητές των 3Β

Για 5η συνεχή χρονιά ξεκίνησε στις 5 Φεβρουαρίου 2019 το δια- σχολικό πρωτάθλημα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τη συμμετοχή 13 δημοτικών σχολείων και 8 γυμνασίων. Συνολικά 2.000 μαθητές έλαβαν μέρος σε αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πετοσφαίριση, στίβος, πινγκ πονγκ και σκάκι.

Η ιδέα της δημιουργίας ενός πρωταθλήματος ανάμεσα σε σχολεία της πόλης γεννήθηκε από την αθλητική επιτροπή του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου το 2014. Η αρχική απόφαση ήταν να ξεκινήσει με ένα πιλοτικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ανάμεσα στα δημοτικά. Η μεγάλη επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης και ο τρόπος που αγκαλιάστηκε τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από μαθητές και γονείς ενθάρρυναν την επιτροπή να διοργανώσει και την επόμενη χρονιά το διασχολικό πρωτάθλημα.

Στην 1η διοργάνωση συμμετείχαν 300 παιδιά, ενώ την επόμενη χρονιά προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα και τα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής με αποτέλεσμα ο αριθμός συμμετοχών να αυξηθεί στους 800 μαθητές για να φτάσουμε στην 3η διοργάνωση που συμμετείχαν 1.250 παιδιά. Την περασμένη χρονιά, στο πλαίσιο του 4ο διασχολικού πρωταθλήματος διοργανώθηκε για πρώτη φορά και πρωτάθλημα στίβου στα δημοτικά σχολεία, εκτοξεύοντας παράλληλα τον αριθμό συμμετοχών στους 1.700 μαθητές. Μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που έγινε θεσμός.

Στο 5ο διασχολικό πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη προστέθηκαν νέα αθλήματα, μετατρέποντας την διοργάνωση σε μια μίνι Ολυμπιάδα. Οι αγώνες πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βάρης, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βουλιαγμένης, στο δημοτικό ποδοσφαιρικό γήπεδο της Βούλας, στα κλειστά γυμναστήρια Μηλαδέζας και Βούλας και στην κλειστή αίθουσα επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Βούλα. Η αυλαία του 5ου διασχολικού πρωταθλήματος θα πέσει στις 16 Μαΐου 2019 με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού μεταξύ γυμνασίων στο άθλημα του στίβου.

Όλες οι διοργανώσεις στηρίζονται από τον ΟΑΠΠΑ και πραγματοποιούνται με τη βοήθεια όλων των διευθυντών και εκπαιδευτικών των σχολείων της περιοχής, την τεχνογνωσία των ανθρώπων των αθλητικών σωματείων της πόλης και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Φυσικής Αγωγής της Ανατολικής Αττικής.

Βλέποντας την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημειώνει το διασχολικό πρωτάθλημα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όλα αυτά τα χρόνια, όμοροι Δήμοι έχουν αρχίσει δειλά δειλά να οργανώνουν αντίστοιχα πρωταθλήματα, ακολουθώντας το παράδειγμα των 3Β.