Κερδίζει το σεβασμό των αντιπάλων

Οι δημοτικές εκλογές της 25ης Μαΐου του 2014 στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έμειναν στην ιστορία. Μια πραγματική μάχη που δόθηκε μέχρι τέλους. Ένας αγώνας διαρκείας που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Ήταν λίγα λεπτά μετά τις 03:00 τα ξημερώματα όταν ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση στο τελευταίο εκλογικό τμήμα της Βάρης με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο να σημειώνει μια τεράστια ανατροπή και να κερδίζει τις εκλογές με 12 ψήφους διαφορά. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, το πανηγυρικό κλίμα που επικρατούσε στο επιτελείο του Σπύρου Πανά μετά τη νίκη που σημείωσε την πρώτη Κυριακή, συνεχίστηκε καθόλη την διάρκεια της εβδομάδας για να φτάσουμε στον «τελικό» απέναντι στον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και η γιορτή να μετατραπεί σε εφιάλτη.

Κάπου εκεί, άρχισαν να τρίζουν τα θεμέλια της Ανεξάρτητης Κίνησης. Μένει να διαπιστώσουμε πόσο γερά είναι, αν θα αντέξουν ή αν θα καταρρεύσουν. Ο Σπύρος Πανάς παρέμεινε σιωπηλός όλα αυτά τα χρόνια. Ποτέ η σιωπή δεν έκανε τόσο θόρυβο…

Και πάμε στις προσεχείς δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Ένας αγώνας που έχει αδιαφιλονίκητο φαβορί και το μόνο που μένει να δούμε, είναι η έκταση του σκορ. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του για Δήμαρχος τον Νοέμβριο του 2018. Είναι έτοιμος, περιμένει να μάθει τον βασικό του αντίπαλο. Η ομάδα του δουλεύει εν όψει εκλογών, πραγματοποίησε την πρώτη προεκλογική του ομιλία, την στιγμή που οι αντίπαλοι του ή τέλος πάντων όσοι έχουν ανακοινώσει την κάθοδό τους στις εκλογές, βρίσκονται σε αναζήτηση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Για προγράμματα ούτε λόγος. Καλά καλά δεν γνωρίζουν πως θα ονομάζεται ο συνδυασμός τους, ενώ απομένουν λιγότερο από 90 ημέρες για τις κάλπες.

Σε κάθε περίπτωση, η φιλοδοξία τους δεν είναι να κερδίσουν τις εκλογές και να γίνουν Δήμαρχοι. Δεν το λέω εγώ, το έχουν πει ήδη τρεις υποψήφιοι Δήμαρχοι, ότι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος θα είναι και πάλι Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Κατεβαίνουν στις εκλογές διότι επιθυμούν να κάνουν αντιπολίτευση που σε πολλές περιπτώσεις βοηθά και την εκάστοτε δημοτική αρχή να γίνεται καλύτερη. Όπως για παράδειγμα η αντιπολίτευση που είχε από το 2014 ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, συναινετική, χαμηλών τόνων και γενικότερα με διάθεση συνεργασίας με την δημοτική αρχή προς όφελος του δημότη.

Η παρουσία του Πάρι Κασιδόκωστα στην εκδήλωση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου έχει τη σημασία της. Όπως και η παρουσία του Θανάση Μαρτίνου και Γιώργου Προκοπίου. Στα μάτια τα δικά μου, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έχει καταφέρει το εξής. Να πείσει τους ανθρώπους που στάθηκαν σταθερά «απέναντί» του το 2014, τους πολιτικά αντιπάλους του, ότι αξίζει τη στήριξή τους. Ο σεβασμός δεν επιβάλλεται, αλλά κερδίζεται. Προφανώς, ο Δήμαρχος, μέσα από το έργο του που υλοποιείται στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των περισσοτέρων. Εμπιστοσύνη ικανή να του δώσει μια «καθαρή εντολή» για να συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου μέχρι το 2023.