Το κύμα κακοκαιρίας επηρέασε και τα 3Β

Κρύο και …ασυνεννοησία επικράτησε στη σχολική κοινότητα της Βάρης, της Βούλας και της Βουλιαγμένης την Τρίτη 7 Ιανουαρίου, ημέρα έναρξης των μαθημάτων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Τα μετεωρολογικά δελτία από την προηγούμενη ημέρα έκαναν πρόγνωση για χιονοπτώσεις στην Αττική, γεγονός που οδήγησε κάποιους Δήμους, κυρίως της Ανατολικής Αττικής, να σπεύσουν να ανακοινώσουν το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, λόγω του επερχόμενου χιονιά. Παρά την πίεση της εκπαιδευτικής κοινότητας και στα 3Β, θέση της δημοτικής αρχής που έκανε επίκληση των τοπικών προγνώσεων ήταν ότι δεν συνέτρεχε λόγος για ένα τόσο δραστικό μέτρο.

Τελικώς, τα τέσσερα σχολεία της Βούλας που βρίσκονται πάνω από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης με ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης παρέμειναν κλειστά για λόγους ασφαλείας, καθώς παρατηρήθηκε ότι πολλοί από τους δρόμους του Πανοράματος είχαν ολισθηρότητα. Επίσης δύο σχολεία παρέμειναν κλειστά με πρωτοβουλία των διευθυντών τους, καθώς δεν είχαν προσέλθει καθηγητές.

Η δημοτική διοίκηση χρησιμοποίησε τις ανακοινώσεις στον τοπικό Τύπο, το Facebook καθώς και την εφαρμογή Novoville για την ενημέρωση των κατοίκων. Δυστυχώς, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και fake news, περί δήθεν απόφασης της Περιφέρειας Αττικής να κλείσει κεντρικά όλα τα σχολεία, γεγονός που επεξέτεινε τη σύγχυση.

Ήταν μια δύσκολη ημέρα για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς που μεταξύ άλλων υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθούν νέοι τρόποι άμεσης ενημέρωσης των κατοίκων σε έκτακτες περιπτώσεις.