Στον Φορέα Διαχείρισης Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Στη διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης που μεταξύ άλλων έχει στην ευθύνη του τις προστατευόμενες περιοχές του Υμηττού εξελέγη πρόσφατα ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Πρόκειται για τον φορέα που μεταξύ άλλων στοχεύει στην «αειφορική διαχείριση και προστασία του φυσικού κεφαλαίου του δικτύου Natura 2000, την ανεύρεση, διασφάλιση και αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την προώθηση νέων τοπικών αναπτυξιακών προτύπων και δράσεων», όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα του. Εκτός από τον Υμηττό, η περιοχή ευθύνης του φορέα καλύπτει και τη Λίμνη Βουλιαγμένης.

Κατά τον Δήμο, «η παρουσία του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στο ΔΣ του φορέα, του δίνει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει ουσιαστικά και να συνδιαμορφώνει τις αποφάσεις στα θέματα που άπτονται στην προστασία και ανάδειξη του φυσικού κάλλους της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής». Ο δήμαρχος των 3Β ορίστηκε ως εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διοίκηση μετά από ομόφωνη απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και με τη σύμφωνη γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Το υπόλοιπο ΔΣ που αποτελείται από συνολικά 7 μέλη, συγκροτείται από έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έναν εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής, δύο εκπροσώπους της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και εν γένει επιστημονικής κοινότητας, έναν εκπρόσωπο μη κυβερνητικών οργανώσεων και έναν εκπρόσωπο των παραγωγικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ο συγκεκριμένος φορέας αποτελεί μετεξέλιξη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά που με νόμο τον Φεβρουάριο του 2018 επεξέτεινε τη χωρική αρµοδιότητα σε δώδεκα συνολικά περιοχές του Δικτύου Natura 2000, καλύπτοντας και τον Υµηττό και θαλάσσιες περιοχές του Νότιου Ευβοϊκού Κόλπου, της Βραυρώνας, του Σαρωνικού και της Μακρονήσου.