Στο μεγεθυντικό φακό των ελεγκτών ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Μια σειρά ερευνών και ελέγχων διεξάγονται από το 2015 μέχρι σήμερα στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα των ενεργειών ή και μερικές φορές η αλήθεια των καταγγελλόμενων από τρίτους.

Πολλές φορές –ειδικά στα χρόνια της οικονομικής κρίσης– οι έλεγχοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν πάρει τέτοια έκταση, που καθιστούν τη λειτουργία της αναποτελεσματική και άκρως γραφειοκρατική, όπως σημειώνουν έμπειρα στελέχη. Σε κάθε περίπτωση, οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν «φύλλο και φτερό» στους Επιθεωρητές και Ελεγκτές του κράτους τα στοιχεία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Δημοσιογράφου», μέχρι σήμερα έχουν ξεκινήσει 7 τέτοιοι έλεγχοι. Ένα μέρος τους αφορά διαδικαστικά θέματα, όπως θέματα μισθοδοσίας και κρατήσεων, πληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων ή ορθής λειτουργίας της οικονομικής υπηρεσίας. Έλεγχοι όμως προέκυψαν και μετά από καταγγελίες.Τέτοιες περιπτώσεις είναι η εξέταση της τήρησης της νομιμότητας στη διαχείριση της εκμίσθωσης των δημοτικών ακινήτων του Δήμου και των νομικών προσώπων του αλλά και η τήρηση των προϋποθέσεων ελλιμενισμού σκαφών στο Μώλο Αλιέων Βάρκιζας.

Για όλα τα παραπάνω δεν προέκυψε κανένα αξιόλογο εύρημα. Η μόνη περίπτωση ελέγχου που κατέληξε σε προσωποποίηση ευθυνών ήταν ο έλεγχος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής για ταμειακό έλλειμμα που διαπιστώθηκε στις χρήσεις των ετών 2012-2014. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον της Μαρίας Σίνα, της προέδρου τότε της Σχολικής Επιτροπής για υπεξαίρεση ποσού ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και για απιστία στην υπηρεσία.

Η ίδια η δημοτική σύμβουλος αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι θα δικαιωθεί από τα δικαστήρια.