Λαιμός: Τα δάσος γλίτωσε 70 κυβικά τσιμέντο

Στα «μάτια» της Πολιτικής Προστασίας και στην έγκαιρη επέμβαση της δημοτικής αρχής οφείλεται η αποτροπή ενός μικρού περιβαλλοντικού εγκλήματος στη χερσόνησο του Λαιμού.

Στις 6 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν οι εργασίες προσωρινής μετεγκατάστασης του Λιμεναρχείου Βουλιαγμένης από τη μαρίνα του Αστέρα, όπου ξεκινούν τα έργα ανάπλασης, στον εγκεκριμένο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων επί της οδού Απόλλωνος στο Λαιμό, προς το τέλος της οδού. Ωστόσο, το σχέδιο του εργολάβου δεν ήταν να εγκαταστήσει τα 4 προκατασκευασμένα ISO BOX επί της ασφάλτου όπως είχε συμφωνηθεί και εγκριθεί, καταλαμβάνοντας κάποιες από τις θέσεις στάθμευσης. Αντίθετα, οι οικοδόμοι ξεκίνησαν το καλούπωμα στο δασικό χώρο, πάνω στο χώμα, ώστε να κατασκευάσουν μια νέα βάση από μπετόν.

Τις εργασίες αυτές εντόπισε η δημοτική αρχή και κατόπιν επέμβασης του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, το συνεργείο σταμάτησε και ξεκίνησε άμεσα το …ξήλωμα. Τα περίπου 100 τετραγωνικά μέτρα της βάσης, στα οποία θα έπεφταν περίπου 70 κυβικά σκυρόδεμα, μεταφέρθηκαν στον εγκεκριμένο χώρο και η ζημιά αποφεύχθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, πριν ξεκινήσει η μπερονιέρα.