Απολογισμός του 2018 στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την επιβεβλημένη από τη νομοθεσία λογοδοσία για το έργο της κατά τη χρονιά που έφυγε έκανε η δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου. Μια αναλυτική παρουσίαση των πεπραγμένων από κάθε υπηρεσία εκτέθηκε σε αυτή την ειδική συνεδρίαση, στην οποία προσκλήθηκαν με δικαίωμα λόγου φορείς των τριών πόλεων καθώς και κάθε πολίτης.

Στην εισήγησή του ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στάθηκε στα εμβληματικά έργα που ολοκληρώθηκαν ή ξεκίνησαν το 2018 και που σηματοδοτούν τις προτεραιότητες της τρέχουσας θητείας αλλά και την πολιτική κατεύθυνση της διοίκησης, που στις περιπτώσεις αυτές ξεπέρασε τις τυπικές υποχρεώσεις της:

Η αλλαγή του συνόλου του δικτύου οδοφωτισμού στον Δήμο με λαμπτήρες LED χαμηλής κατανάλωσης, μεγάλης απόδοσης και έξυπνης τεχνολογίας, η ανακατασκευή του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Βουλιαγμένης με τον πλέον σύγχρονο χλοοτάπητα, η εκκίνηση των εργασιών για τη διευθέτηση του ρέματος στο Κόρμπι Βάρης μετά από δεκαετίες απραξίας, αλλά και η ανακατασκευή επί της ουσίας και αντισεισμική θωράκιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης, του αρχαιότερου διδακτηρίου στον Δήμο.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη στις αναπλάσεις πλατειών σε όλες τις δημοτικές ενότητες που χαρακτήρισαν την περίοδο που διανύθηκε: Πλατεία Σοφ. Βενιζέλου, πλατεία Βάρκιζας, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, πλατεία Διλόφου, πλατεία Δήμα, πλατεία Ζησιμοπούλου, πλατεία 25ης Μαρτίου ήταν τα σημεία παρέμβασης. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δεν παρέλειψε να επαναλάβει και τον μεγάλο στόχο που επιτεύχθηκε με την ανακατασκευή και πιστοποίηση 45 παιδικών χαρών στον Δήμο.

Από την αναλυτική παρουσίαση των πεπραγμένων του 2018, σημεία που ξεχώρισαν είναι: Η μείωση κατά 9,4% των απορριμμάτων που οδηγήθηκαν σε ταφή (χωρίς να έχει αποδώσει ακόμη το πρόγραμμα του καφέ κάδου στα Πηγαδάκια), η αποψίλωση 1.500 στρεμμάτων αστικού και περιαστικού πρασίνου για πυροπροστασία, η παραγωγή 40.000 ανθόφυτων στο Δημοτικό Φυτώριο, η επέκταση του προγράμματος στείρωσης σε γάτες (30 στειρώσεις το 2018) και η νοσηλεία 33 αδέσποτων ζώων αλλά και οι 2.902 κλήσεις που έκοψε για παράνομη στάθμευση η Δημοτική Αστυνομία.