Ένα πολυμηχάνημα στους δρόμους της πόλης

Ένα νέο όχημα προστέθηκε στον στόλο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών της Πολιτικής Προστασίας.

Το πολυμηχάνημα UNIMOG ήταν παροπλισμένο για περισσότερο από οκτώ χρόνια και υπολειτουργούσε ως πυροσβεστικό. Η δημοτική διοίκηση αποφάσισε την ανακατασκευή και την αναβάθμισή του, με κόστος που ξεπέρασε τις 80.000 ευρώ, παραδίδοντας ένα ιδιαίτερα λειτουργικό όχημα για τις ανάγκες της πόλης.

Το νέο όχημα που διαθέτει χαλύβδινο στιβαρό πλαίσιο, ένα αυτόνομο πιεστικό/πλυστικό συγκρότημα θερμού νερού/ατμού υπερυψηλής πίεσης με διάφορα υποσυστήματα, μια δεξαμενή νερού χωρητικότητας 2.300 λίτρων και πρόσθετο κατάλληλο συγκρότημα (αντλία κ.λπ.) για μεταφορά νερού και διαδικασίες πυρόσβεσης, θα χρησιμοποιηθεί με κύριο έργο τον καθαρισμό επιφανειών διαφόρων ειδών, π.χ. οδόστρωμα, πεζοδρόμια, πινακίδες και επικουρικά στη συνδρομή κατάσβεσης πυρκαγιών.

Μάλιστα, το επιβλητικό νέο όχημα του Δήμου 3Β έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Βουλιαγμένη μαγνητίζοντας τα βλέμματα των κατοίκων.