Οι έξι υποψήφιοι Δήμαρχοι των εκλογών

Έξι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα διεκδικήσουν κατά τα φαινόμενα τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με έναν ανεξάρτητο συνδυασμό να συμμετέχει στις εκλογές για το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Βουλιαγμένης.

Την Κυριακή 5 Μαΐου έληξε η προθεσμία κατάθεσης των ψηφοδελτίων των συνδυασμών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές με τους συνδυασμούς να καταθέτουν τα σχετικά δικαιολογητικά. Τον τελευταίο λόγο πλέον έχει το Πρωτοδικείο που θα επικυρώσει με την ανακήρυξη των συνδυασμών τους τελικούς υποψηφίους.

Ο συνδυασμός Πόλη για να ζεις του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου είναι ο μοναδικός που έχει πλήρες ψηφοδέλτιο, καθώς συμπλήρωσε τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό υποψηφίων, που φτάνουν τα 96 άτομα. Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από συνολικά 55 άντρες και 41 γυναίκες και εκπροσωπούνται όλες οι γειτονιές της πόλης, ενώ είναι ιδιαίτερα πολυσυλλεκτικό καθώς συμμετέχουν υποψήφιοι που είχαν συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ίδιου συνδυασμού το 2014 αλλά και το 2010, υποψήφιοι που συμμετείχαν στις εκλογές του 2014 σε διαφορετικούς συνδυασμούς, υπάρχει υποψήφια που υπήρξε Δημοτική Σύμβουλος άλλου Δήμου αλλά και ο μοναδικός υποψήφιος της χώρας, φινλανδικής υπηκοότητας, που συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού Κύμα Ενωμένων Πολιτών του Δημήτρη Δαβάκη, απαρτίζεται συνολικά από 50 άτομα, εκ των οποίων τα 11 θα συμμετέχουν στο Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Βούλας. Ο συνδυασμός δεν θα έχει εκπροσώπηση στα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων της Βάρης και της Βουλιαγμένης.

Ο συνδυασμός Δίπλα σας! της Μαρίας Σίνα κατέθεσε το ψηφοδέλτιο στο Πρωτοδικείο Αθηνών στην εκπνοή της διορίας. Περιλαμβάνει 65 υποψηφίους συμβούλους με συμμετοχή τόσο στο Δημοτικό όσο και στα τρία συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού Μία Πόλη Νέα Πόλη με επικεφαλής τον Μανώλη Δασκαλάκη, περιλαμβάνει 33 άτομα, αριθμός που είναι ο κατώτατος επιτρεπόμενος αριθμός υποψηφίων ενώ είναι ο μοναδικός που δεν κατέρχεται σε κανένα τοπικό συμβούλιο.

Ο συνδυασμός της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών με επικεφαλής τον Θάνο Ματόπουλο, αποτελείται από 57 άτομα. Η ΡΙΚΙΠ κατεβαίνει για το Δημοτικό Συμβούλιο και τα τοπικά συμβούλια των ενοτήτων Βούλας και Βάρης.

Ο Κώστας Πασακυριάκος τέλος είναι υποψήφιος Δήμαρχος με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης και κατέρχεται με 62 συνολικά υποψηφίους τόσο για το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και για τα τρία Συμβούλια Δημοτικών Κοινοτήτων.

Ακόμα, ο μεμονωμένος συνδυασμός Βουλιαγμένη αγάπη μου συστάθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και χωρίς υποψήφιο Δήμαρχο θα συμμετέχει αποκλειστικά στην κάλπη για το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης.