Η Ανεξάρτητη Κίνηση στον πάγκο…

Ο συνδυασμός της Ανεξάρτητης Κίνησης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει εξαφανιστεί από τον προεκλογικό χάρτη.

Δεν αποτελεί είδηση αυτό, αλλά η πολιτική οπισθοχώρηση του επικεφαλής της Σπύρου Πανά επί σχεδόν μια τετραετία είχε ως αποτέλεσμα τον αποσυντονισμό του συνδυασμού στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι υποστηρικτές της Ανεξάρτητης Κίνησης θεωρούν τη στάση του Σπύρου Πανά αποσπασματική, άνευρη, χωρίς να δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις που να την καθιστούν ελκυστική επιλογή για τις επόμενες εκλογές. Ήδη αρκετά στελέχη της Ανεξάρτητης Κίνησης μετακινήθηκαν προς το συνδυασμό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ενώ οι πληροφορίες μιλούν και για νέες μετακινήσεις.

Εκτός όμως από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, την Ανεξάρτητη Κίνηση φαίνεται να την έχουν ήδη αφήσει προ πολλού και οι ψηφοφόροι της. Όλα δείχνουν πως ο συνδυασμός της Ανεξάρτητης Κίνησης μετά από 33 χρόνια παρουσίας στα κοινά δεν θα δώσει το παρών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές περιμένοντας πιθανά να υπάρξουν ευνοϊκότερες συνθήκες για τις επόμενες που θα πραγματοποιηθούν το 2023.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως η σιωπή του σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση λειτουργεί υποστηρικτικά στον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. Ο ίδιος έχει διαψεύσει κάτι τέτοιο, λέγοντας πως η αντιπολίτευση δεν είναι μόνο να χτυπάς το χέρι στο έδρανο, να ψηφίζεις αρνητικά για να βάζεις εμπόδια στην εκάστοτε δημοτική αρχή που επιδιώκει να αφήσει έργο στη πόλη. Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης έχει αναφερθεί με εγκωμιαστικά σχόλια στον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, επισημαίνοντας πως ο Δήμος 3Β βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και υπογραμμίζοντας πως ο Δήμαρχος κάνει σωστή διαχείριση, βελτιώνοντας τα οικονομικά του Δήμου. Είναι δεδομένο πως ο Σπύρος Πανάς χαίρει εκτίμησης από πολλούς που προκρίνουν έναν ήπιο και μετρημένο τόνο και λόγο στην αντιπολίτευση.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση θα κάτσει στον πάγκο λοιπόν. Αυτομάτως γεννάται το ερώτημα για το τι θα πράξουν οι ένθερμοι υποστηρικτές του συνδυασμού. Οι πολιτικά «άστεγοι» σύμβουλοι της παράταξης που είναι και η μειοψηφία, αυτοί οι οποίοι τα τελευταία τέσσερα χρόνια στέκονταν επί μονίμου βάσεως απέναντι σε κάθε πρόταση και σχέδιο της δημοτικής αρχής για το καλό της πόλης, φυσικά χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρημα, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να δημιουργήσουν έναν πυρήνα που το μοναδικό τους σύνθημα θα είναι «απέναντι στη δημοτική αρχή».

Δεν συγκινούν κανέναν. Τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές, εκτός από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και τις παρατάξεις της Αριστεράς, κανένας άλλος δεν έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τη θέση του Δημάρχου. Μήπως τελικά ο Σπύρος Πανάς, τον οποίο εμπιστεύτηκε το 49,97% των δημοτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, πήρε τη σωστή απόφαση να μην κατέβει στις εκλογές ώστε να δώσει τη δυνατότητα στον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο να ολοκληρώσει το έργο του που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014;