Υποστελεχώνεται το Αστυνομικό Τμήμα Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό παρουσιάζει το ενιαίο πλέον ΑΤ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, παρά τη συγχώνευση των παλιών τριών χωριστών τμημάτων.

Όπως μας αναφέρει ο γραμματέας της ΠΟAΣΥ, Χρήστος Συνδρεβέλης, σήμερα το Τμήμα των 3Β λειτουργεί με το 55% περίπου της οργανικής του δύναμης. Με άλλα λόγια, το προσωπικό δεν φτάνει στον ιδανικό αριθμό για να επιτελεί ορθά την αποστολή του, παρά τις υποσχέσεις που έδωσε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ότι η κατάργηση των τοπικών τμημάτων θα εξισσορροπούνταν με ενισχύσεις που θα κάλυπταν όλες τις οργανικές θέσεις.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι, δεν είναι λίγες οι φορές που καλούνται εκτάκτως να ενισχύσουν υπηρεσίες στο κέντρο της Αθήνας (π.χ. πεζές περιοπολίες) ή ακόμα και μεταγωγές κακοποιών στα Δικαστήρια, εγκαταλείποντας φυσικά την περιοχή. Παράλληλα, ένας μεγάλος αριθμός ενστόλων απασχολείται στη φύλαξη «υψηλών» προσώπων. Τα φαινόμενα αυτά αφαιρούν αστυνομικούς από τις περιπολίες εντός των πόλεων.

Στο στόχαστρο της κριτικής των συνδικαλιστών προς τη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ βρίσκονται ακόμη οι ελλείψεις στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό τους, όπως τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Χρήστος Συνδρεβέλης από ατομικό εφόδιο έχει καταστεί …κοινόχρηστο.