Κανένα ακίνητο του Δήμου 3Β δεν μεταβιβάστηκε στο Υπερταμείο

Το Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων χτύπησε την πόρτα χιλιάδων ακινήτων, εκτάσεων και δημοσίων κτηρίων με σκοπό την οικονομική αξιοποίησή τους εν αγνοία και ερήμην των άμεσα ενδιαφερόμενων τοπικών φορέων.

Πάντως, σύμφωνα με έρευνα που κάναμε στη λίστα με τα 10.119 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου, δεν υπάρχει κανένα που να ανήκει στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, παρά τα δεκάδες «φιλέτα» που υπάρχουν στην πόλη.

Μόλις πριν δυο χρόνια, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), παραχώρησε 540 στρέμματα του παραλιακού μετώπου στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μετά από προσπάθειες ετών, με αποτέλεσμα όλες οι παραλίες της περιοχής να ανήκουν πλέον στον Δήμο. Στην περίπτωση που δεν είχε επέλθει η συμφωνία, θα ήταν βέβαιο πως οι ακτές θα βρίσκονταν και αυτές στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων.

Επιπλέον, εκτός λίστας μένουν όλα τα δημοτικά κτήρια, οι πλατείες και οι αρχαιολογικοί χώροι. Αντιθέτως στον Δήμο Αλίμου χαρακτηριστικά μεταβιβάζονται 24 ακίνητα, ανάμεσα τους ένα αρχαίο θέατρο, μια ελεύθερη παραλία, ένα σχολικό κτήριο, ένα γήπεδο μπάσκετ, ακόμη και το συμμαχικό νεκροταφείο. Η πολιτιστική και γεωλογική κληρονομιά της Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης παραμένει στα δικά μας χέρια.