Στο ρυθμό των δημοτικών εκλογών τα 3Β

Τέσσερις μήνες πριν τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους με επίσημο τρόπο δύο μόλις πρόσωπα για τη θέση του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Την αυλαία της προεκλογικής περιόδου άνοιξε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τον περασμένο Νοέμβριο όταν και ανακοίνωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο, με συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι θα διεκδικήσει τον Μάιο εκ νέου τη δημοτική αρχή, ζητώντας μάλιστα από τους δημότες «καθαρή νίκη, καθαρή εντολή».

Η δεύτερη υποψηφιότητα που ανακοινώθηκε είναι του Κώστα Πασακυριάκου. Είναι δημοσιογράφος και μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας Ριζοσπάστης. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι δημοτικός σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από το 2011, ενώ την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου πραγματοποίησε την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση στη Βούλα.

Την πρόθεσή της να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές της 19ης Μαΐου έχει δηλώσει επισήμως και η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, που σήμερα έχει επικεφαλής τον Θάνο Ματόπουλο. Σύμφωνα με την παράταξη, το πρόσωπο του υποψήφιου Δημάρχου θα αποφασιστεί με ψηφοφορία μεταξύ των μελών της στη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί στις 27 Ιανουαρίου 2019.

Από τις υπόλοιπες παρατάξεις που εκπροσωπούνται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρώην Δήμαρχος και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, Σπύρος Πανάς, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν θα συμμετάσχει στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ο Δημήτρης Δαβάκης δεν έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις του, ενώ ο Δημοσθένης Δόγκας έχει ενταχθεί στους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Αττικής της παράταξης του Γιάννη Σγουρού.

Διεργασίες γίνονται στα παρασκήνια αρκετές μέχρι σήμερα, ενώ ήδη τρία γνωστά πρόσωπα στην τοπική κοινωνία που διερεύνησαν ιδιωτικά και σχετικά διακριτικά τις δυνάμεις τους, έχουν πλέον αποσύρει το ενδιαφέρον τους. Ο χρόνος της κάλπης πλησιάζει και δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

Επικαιροποίηση web only:

Η γενική συνέλευση των μελών της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών εξέλεξε τον Θάνο Ματόπουλο ως επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιο Δήμαρχο για τις ερχόμενες εκλογές.