Ούτε ένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών στον Δήμο 3Β

Με το μείζον πρόβλημα της αναζήτησης θέσης στους βρεφονηπιακούς δημοτικούς σταθμούς βρίσκονται αντιμέτωπες κάθε χρόνο χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά, ανεξαρτήτως αν δικαιούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για την «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

Φέτος στη χώρα μας περισσότερα από 50.000 παιδιά θα μείνουν εκτός προγράμματος για δωρεάν φιλοξενία σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Όσον αφορά την περιοχή μας, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι η φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα, καθώς εξυπηρετήθηκαν στο σύνολό τους οι αιτήσεις οικογενειών για φιλοξενία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Βούλας και της Βάρης. Σημειωτέον, στον Δήμο των 3Β λειτουργούν πέντε αδειοδοτημένοι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, που σύντομα θα γίνουν έξι, καθώς προχωρά με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία για την ανέγερση νέου κτηρίου για το σκοπό αυτό στη δημοτική ενότητα Βούλας και συγκεκριμένα επί των οδών Ηρακλειδών και Αλεξάνδρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μεγαλύτερους Δήμους, όπως αυτοί της Αθήνας και του Πειραιά, όπου οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες συγκριτικά με την περιοχή των 3Β, μια σειρά από δημοτικούς παιδικούς σταθμούς κλείνουν.

Επιπλέον, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι ένας από τους 10 Δήμους της Αττικής οι οποίοι εφαρμόζουν από την τρέχουσα σχολική χρονιά την υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων (παιδιά 4 ετών) στα Νηπιαγωγεία, γεγονός που απελευθέρωσε αρκετές θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα γίνει, σε βάθος τριετίας, υποχρεωτική σε όλους τους Δήμους της χώρας και θα ενταχθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ενιαίας 14χρονης εκπαίδευσης, κάτι που αποτελεί διαχρονικό αίτημα τόσο των εκπαιδευτικών όσο και τον παιδαγωγών.