Το …Γεφύρι της οδού Αθανασίου Διάκου στη Βάρη

Σε ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας εξελίσσεται η κατασκευή αγωγού ομβρίων στην οδό Αθανασίου Διάκου στη Βάρη.

Το έργο έχει ξεκινήσει από τις αρχές της θερινής περιόδου και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, παρά τις συνεχείς καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων. Καθημερινά θύματα αυτής της απίστευτης καθυστέρησης είναι πρώτοι απ’ όλους οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι για να φτάσουν μπροστά στην πόρτα του σπιτιού τους κατευθύνονται μέσω παρακαμπτηρίων οδών αλλά και οι διάφοροι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο σημείο.

Το συγκεκριμένο υδραυλικό έργο εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το «πάγωμα» των εργασιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διάρκειας σαράντα ημερών, οφείλεται όπως μάθαμε στην καθυστέρηση πληρωμής του εργολάβου και κατ’ επέκταση των εργατών.

Ωστόσο, το πρόβλημα ξεπεράστηκε και οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά με την ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου να προγραμματίζεται για τις 30 Σεπτεμβρίου. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα μπορούσε να έχει ασκήσει περισσότερη πίεση προς την Περιφέρεια Αττικής εκμεταλλευόμενος τις άριστες σχέσεις που διατηρεί τα τελευταία χρόνια.