Μαθητικός πρωταθλητισμός και παγκόσμιες διακρίσεις

Σημαντικές ατομικές και συλλογικές επιτυχίες σημείωσαν δύο σχολεία της περιοχής στο πλαίσιο του σχολικού πανελληνίου πρωταθλήματος, ενώ τρεις αθλητές του Άρη Βούλας συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν από τις 14 έως τις 21 Μαρτίου στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Εμιράτων.

Οι τρεις παραολυμπιονίκες με ενέργειες του Δήμου συμμετείχαν στην κορυφαία διοργάνωση για άτομα με αναπηρίες ανάμεσα σε 7.500 αθλητές που αγωνίστηκαν σε 24 αθλήματα από 197 χώρες. Συγκεκριμένα, η Σωτηρία Κυριακίδου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό αγώνισμα πινγκ πονγκ. Η ίδια αθλήτρια στο διπλό αγώνισμα γυναικών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με την συναθλήτριά της από την Πάτρα, Γρίβα Κωνσταντίνα. Ο Κωνσταντίνος Τουφεκούλας κατέλαβε την τέταρτη θέση στο ατομικό αγώνισμα πινγκ πονγκ ανδρών. Η Αλεξάνδρα Μέγα κατέλαβε επίσης την τέταρτη θέση (με νέο ατομικό ρεκόρ) στο αγώνισμα στίβου των 100 μέτρων γυναικών.

Τα αποτελέσματα αυτά δικαιώνουν την προσπάθεια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και του Άρη 2006 και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, στο προπονητή τους Ηλία Μακρή και βέβαια στους γονείς των παιδιών. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρθηκε στις επιδόσεις των αθλητών δίνοντας συγχαρητήρια και τόνισε πως ο Δήμος θα διοργανώσει τελετή βράβευσης των αθλητών.

Οι επιτυχίες που γνώρισε ο Δήμος στον τομέα του αθλητισμού συνεχίστηκαν αυτή τη φορά από δύο σχολεία της πόλης και συγκεκριμένα από το 1ο Λύκειο Βούλας και το Λύκειο Βάρης. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα μπάσκετ κοριτσιών του 1ου Λυκείου Βούλας κατέκτησε την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σχολικών αγώνων, επικρατώντας στο μεγάλο τελικό με 57-47 της ομάδας του Ελληνικού Κολλεγίου. Παράλληλα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η ομάδα εξασφάλισε το «εισιτήριο» για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σημειωτέον, η ομάδα του 1ου Λυκείου Βούλας, στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση κατέκτησε την 2η θέση λυγίζοντας στον τελικό από την Κροατία. Επίσης, η ομάδα πετοσφαίρισης (βόλεϊ) κοριτσιών του Λυκείου Βάρης, συμμετέχοντας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σχολικών αγώνων κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ανατολική Αττική με σκορ 2-0 απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα του Λυκείου Αγίου Στεφάνου.

Οι παραπάνω επιτυχίες δημιουργούν την αίσθηση ότι ο μαθητικός και ο συλλογικός αθλητισμός στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δουλεύει, πρωταγωνιστεί και παράγει θετικά αποτελέσματα πάντα στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι.