Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: Πορεία για νέα θητεία

Με τον «αέρα» ενός πληθωρικού σε ένταση και έκταση έργου, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έθεσε ήδη τις συντεταγμένες για μια νέα θητεία στον Δήμο.

Σηκώνοντας πρώτος την αυλαία του προεκλογικού αγώνα, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος παραχώρησε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα, στην οποία συνόψισε το δημοτικό έργο της τελευταίας τετραετίας και παρουσίασε ταυτόχρονα το πρώτο κύμα νέων προσώπων που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια της παράταξης «Πόλη για να ζεις» η οποία όπως ανακοίνωσε και επισήμως, θα διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών τον Μάιο του 2019.

Η δήλωση της συνέντευξης Τύπου που «έγραψε» δεν ήταν άλλη από την «καθαρή νίκη, καθαρή εντολή» που ζήτησε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος «για να διαχειριστούμε τα πράγματα με την ίδια μέθοδο και την ίδια καθαρότητα που το κάναμε τα πρώτα πέντε χρόνια», όπως είπε.

Την ίδια στιγμή σήκωσε το …γάντι και απάντησε ευθέως –αν και χωρίς ονομαστικές αναφορές– στον πολιτικό κύκλο των δυσαρεστημένων της Βάρης που επικαλούνται την υστέρηση της συγκεκριμένης δημοτικής ενότητας σε υποδομές, αποδίδοντάς την στη σημερινή διοίκηση: «Αυτοί που έχουν συμμετάσχει με ζωτικό ρόλο σε αυτή την εικόνα πλήρους εγκατάλειψης της Βάρης, μας κουνάνε το δάχτυλο, ενώ οι ίδιοι ολιγώρησαν και παράτησαν την περιοχή επί δεκαετίες, τώρα που γίνεται έργο», υποστήριξε ο Δήμαρχος σε υψηλούς τόνους, προσθέτοντας ότι το κατασκευαστικό πρόγραμμα που η δική του διοίκηση υλοποιεί μόνο για τη Βάρη έχει κόστος 36 εκατομμυρίων ευρώ.

Νέο αίμα και «μεταγραφές»

Βέβαια, τα φλας άναψαν κατά την παρουσίαση των νέων υποψηφίων της παράταξης Κωνσταντέλλου, καθώς σε μεγάλο βαθμό προέρχονται από την παράταξη Πανά που αποτέλεσε κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο τη μείζονα αντιπολίτευση.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νίκος Ζαχαράτος και ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κυριάκος Κικίλιας υπήρξαν κεντρικά στελέχη της Ανεξάρτητης Κίνησης του Σπύρου Πανά, που πλέον συμπαρατάσσονται με το σημερινό Δήμαρχο. Παρών στην συνέντευξη Τύπου ήταν και ο πρώην αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και νυν ανεξάρτητος σύμβουλος Δημήτρης Κιούκης, που συνόδευε τη γυναίκα του Ελένη Αγγέλη, νέα υποψήφια τον Μάιο με την «Πόλη για να ζεις».

Από τη δημοτική πολιτική οικογένεια της Ανεξάρτητης Κίνησης προέρχονται ακόμη η πρώην αντιδήμαρχος της Βάρης Δήμητρα Σουτόγλου, η πρώην τοπική σύμβουλος Βάρης Ασπασία Αντωνίου, ο πρώην τοπικός σύμβουλος Βουλιαγμένης Δημήτρης Κακογιαννάκος, ο Χρήστος Ριφιώτης, ο Μίμης Ρουσσάκης, ο Γιώργος Αλεξόπουλος και ο Μπάμπης Δρόσος που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι της «Πόλης για να ζεις».

Και η παράταξη Δαβάκη όμως έδωσε στελέχη της στη νέα προσπάθεια του δημάρχου. Οι τοπικοί σύμβουλοι της τρέχουσας περιόδου Βαλεντίνη Λυκιαρδοπούλου και Φαίδων Φιορέντζης αλλά και η Κατερίνα Πλίτση Λογοθέτη θα διεκδικήσουν την ψήφο με την ομάδα σημερινού Δημάρχου.

Υποψήφιοι το 2010 με άλλες παρατάξεις υπήρξαν ο Αντώνης Αγιάμπασης και ο Κώστας Παπανικολάου, που εντάχθηκαν στο δυναμικό της «Πόλης για να ζεις».

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ξεκαθάρισε ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» των σημερινών στελεχών της παράταξής του «παραμένουν συνοδοιπόροι και στηρίζουν την προσπάθειά μας», ανεξάρτητα από το αν θέσουν ή όχι εκ νέου υποψηφιότητα. Ωστόσο, έκανε λόγο και για όσους διαφώνησαν, με τους οποίους όπως είπε χαρακτηριστικά υπάρχει «συγκατοίκηση» και όχι «διαζύγιο».

Τέλος, μια σειρά νέα πρόσωπα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην τοπική πολιτική σκηνή στο πλευρό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. Πρόκειται για τους: Ζάχο Αναστασιάδη, Αντώνη Γαλανόπουλο, Αντώνη Κουσαθανά, Φώτη Κούτρα, Μυρτώ Λαμπροπούλου, Κορίνα Πατέλη Bell, Άρτεμη Σαχατζιάν, Χαρά Τριβυζά και Δήμητρα Χριστώνη.

Έμπειροι από την αυτοδιοίκηση αλλά σε άλλες περιοχές είναι η Μαρία Βουγιουκλή και ο Παναγιώτης Κόνσουλας, που συστρατεύθηκαν με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Δημοσιογράφος», υπάρχουν κι άλλα γνωστά πρόσωπα που έχουν δώσει τα χέρια με τον σημερινό δήμαρχο, αλλά δεν περιλήφθηκαν στις πρώτες αυτές ανακοινώσεις.

Πολιτική μη εγκαινίων

Συνοψίζοντας το δημοτικό έργο από το 2014 μέχρι σήμερα, ένα σύνολο 124 ολοκληρωμένων παρεμβάσεων συν άλλες 50 που αναμένεται να παραδοθούν αυτό το διάστημα, ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής έκανε λόγο για «πολιτική μη εγκαινίων», διότι όπως εξήγησε, «επιθυμούμε οι δημότες να γνωρίσουν βιωματικά το έργο μας».

Ωστόσο, ξεχώρισε κατά την παρουσίασή του τρία μεγάλα έργα: Το ρέμα του Κόρμπι που μετά από προσπάθειες πολλών ετών ξεκίνησε να κατασκευάζεται, την παραχώρηση 540 στρεμμάτων του παραλιακού μετώπου στον Δήμο, ώστε να ξεκινήσει μια νέα πολιτική αξιοποίησης και την αντικατάσταση του συνόλου του δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες τεχνολογίας LED που φωτίζουν περισσότερο και κοστίζουν λιγότερο.

«Συνεχίζουμε να έχουμε όρεξη και οράματα, θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι απλώς ευχάριστοι. Δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, δεν έχουμε κρυφές ατζέντες», είπε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και δεσμεύτηκε προκαταβολικά ότι θα εξαντλήσει –και– την επόμενη θητεία του, σπεύδοντας να κλείσει εξ αρχής τη γνωστή συζήτηση περί των πολιτικών του φιλοδοξιών.

Κατά τη συζήτηση με τους δημοσιογράφους που ακολούθησε, ο Δήμαρχος αποκάλυψε επιπλέον ότι η μελέτη για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων έχει μεν παραδοθεί, όμως δεν ικανοποίησε τη δημοτική αρχή για το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. «Ζητήσαμε από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο να μελετήσει περαιτέρω και να διευκρινίσει αν υπάρχει τεχνολογία δοκιμασμένη και εγκεκριμένη που να αφήνει λιγότερο υπόλειμμα προς ταφή», είπε συγκεκριμένα.