Επιμόρφωση ανέργων και στήριξη επιχειρήσεων

Σειρά πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ειδικά στους νέους έχει αναλάβει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Στις σημερινές συνθήκες, η αναζήτηση εργασίας είναι μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία. Ο Δήμος και το Κέντρο Κοινότητας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, προκειμένου να βοηθήσει αυτή την προσπάθεια, διοργάνωσε την Τρίτη 5 Μαρτίου, ημερίδα επαγγελματικής σταδιοδρομίας για την ενίσχυση των ανέργων με χρήσιμες συμβουλές και εργαλεία που θα διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους στο δύσκολο μονοπάτι της αναζήτησης εργασίας.

Το πρόγραμμα παρακολούθησης που ήταν δωρεάν, περιελάμβανε παρουσιάσεις, βιωματικά εργαστήρια για τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, τεχνικές αποτελεσματικής συνέντευξης, αναζήτησης εργασίας μέσω social media, προσωπικής ανάπτυξης – personal branding, καθώς και ιστορίες συμπολιτών μας «από την ανεργία στην απασχόληση».

Επιπλέον, Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, την Τετάρτη 3 Απριλίου διοργανώνει ενημέρωση για τον δεύτερο κύκλο του Προγράμματος Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας, το οποίο παρέχει δωρεάν υποστήριξη σε startups και υφιστάμενες εταιρείες. Οποιοσδήποτε έχει μια καλή επιχειρηματική ιδέα και θέλει να την υλοποιήσει ή είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται στην πόλη και παρακολουθήσει την εκδήλωση, θα ακούσει την εμπειρία από τις start up εταιρείες που κέρδισαν τις τρεις πρώτες θέσεις του προηγούμενου προγράμματος, ενώ παράλληλα θα ενημερωθεί για τη συνεργασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στο πλαίσιο των παραπάνω ενεργειών, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγένης συνεχίζει να υποστηρίζει με τις δικές του δυνάμεις την επιχειρηματικότητα και τις νέες ιδέες, όπως άλλωστε πράττει τα τελευταία τέσσερα χρόνια.