Πρωτάθλημα ρομποτικής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας

Πρωταθλητές Ελλάδας αναδείχθηκαν οι Inventors, η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής FLL που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη το διήμερο 16 και 17 Μαρτίου 2019.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού είχαν προκριθεί 56 ομάδες από όλη τη χώρα, ενώ συνολικά στη διοργάνωση οι συμμετοχές έφτασαν στις 170! Αξίζει να σημειωθεί ότι το ηλικιακό εύρος του διαγωνισμού αφορούσε παιδιά από Δημοτικό ως Λύκειο (9-16 ετών) και η ομάδα της Βούλας ήταν από τις μικρότερες.

Οι Inventors μετά την κατάκτηση του FLL Greece, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η ομάδα θα ταξιδέψει στο Χιούστον των ΗΠΑ για το παγκόσμιο φεστιβάλ ρομποτικής (FLL Word Festival) όπου θα συναγωνιστεί με τους καλύτερους του κόσμου στις 17-20 Απριλίου 2019 με στόχο, αν όχι να σημειώσει μια ακόμα σημαντική επιτυχία, να πάρει μια μοναδική εκπαιδευτική και συλλογική εμπειρία.

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό οι μαθητές διαγωνίζονται όχι μόνο στην κατασκευή ρομπότ που καλούνται να εκτελέσουν προδιαγεγραμμένες κινήσεις, αλλά και στην εκπόνηση ενός ερευνητικού σχεδίου. Το φετινό κοινό θέμα για όλες τις ομάδες ήταν η εύρεση λύσης σε ένα πρόβλημα μιας διαστημικής αποστολής και η πρόταση των Inventors που κέρδισε τους κριτές ήταν η κατασκευή ενός οργάνου γυμναστικής για αστροναύτες, ώστε να καταπολεμηθούν οι συνέπειες στο σώμα από την έλλειψη βαρύτητας. Με τις προτάσεις αυτές στις βαλίτσες και το ομαδικό πνεύμα που επίσης αξιολογείται στο διαγωνισμό, τα παιδιά θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους αντιμετωπίζοντας τους καλύτερους του κόσμου.

Την ομάδα συγκρότησε και υποστηρίζει ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας. Αξίζει να θυμίσουμε ότι και το 2017 ομάδα ρομποτικής από τη Βούλα, του 2ου Δημοτικού Σχολείου, είχε λάβει μέρος σε αντίστοιχη διοργάνωση στο Σεν Λούις των ΗΠΑ, γεγονός που αποδεικνύει ότι σταδιακά καλλιεργείται μια παράδοση στην περιοχή στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Τη χρυσή ομάδα μαθητών και μαθητριών από το 4ου Δημοτικό Σχολείο Βούλας αποτελούν οι:

Δανάη Βαγγοπούλου, Χρήστος Βλάσης, Πελίνα Γαλάτη, Βασιλική Γιαννοπούλου, Φανή Κοντονή, Θανάσης Παχούλας, Σοφοκλής Σάββας, Γιώργος Σαρλάνης, Λυδία Φεφέ και Κωνσταντίνος Φραγκιαδάκης.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Ανδρέας Κούλουμος.