Παράνομη η αύξηση του εισιτηρίου στην πλαζ Βουλιαγμένης

Με μια μονομερή απόφαση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) αυξήθηκε η τιμή του εισιτήριου στην πλαζ της Βουλιαγμένης κατά 400% για τους δημότες κατά τη χειμερινή περίοδο. Συγκεκριμένα, από 0,50 ευρώ που ήταν πέρσι, φέτος «σκαρφάλωσε» στα 2 ευρώ.

Σύμφωνα όμως με το μνημόνιο συναντίληψης που έχει υπογραφεί και ισχύει μεταξύ της ΕΤΑΔ που είναι η ιδιοκτήτρια της ακτής και του Δήμου (όταν δήμαρχος ήταν ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας), οποιαδήποτε αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική των πλαζ Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρκιζας απαιτεί τη σύγκληση και την απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Ακτών (ΕΠΕΛΑΚ), ενός οργάνου στο οποίο συμμετέχουν από κοινού Δήμος και ΕΤΑΔ.

Η ιδιοκτήτρια της ακτής, ΕΤΑΔ, άλλαξε τιμολογιακή πολιτική χωρίς να συνεδριάσει το αρμόδιο όργανο

Από την πλευρά της η ΕΤΑΔ προχώρησε σε μία απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου με την οποία καθόρισε τις νέες χειμερινές τιμές εισόδου στις ακτές τις οποίες διαχειρίζεται η ίδια η εταιρεία, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεδρίαση ή απόφαση της ΕΠΕΛΑΚ. Κι αυτό παρόλο που ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης επισήμως κάλεσε την ΕΤΑΔ να προσέλθει και στις τρεις συνεδριάσεις που πραγματοποίησε η ΕΠΕΛΑΚ.

Μάλιστα, ο Δήμος υποστηρίζει ότι επανήλθε με νέο έγγραφο αλλά και πάλι δεν πήρε καμία απάντηση από την ΕΤΑΔ. Ουσιαστικά, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου έχει πάρει μονομερώς μια παράνομη απόφαση.

Όμως η συγκεκριμένη ενέργεια καταργεί τα δικαιώματα των δημοτών, διότι εξισώνει προς τα πάνω όλα τα μειωμένα εισιτήρια.

Από την πλευρά του ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δηλώνει έχει ετοιμάσει εξώδικη διαμαρτυρία, στην οποία θα ζητά την άμεση σύγκληση της ΕΠΕΛΑΚ. Σε διαφορετική περίπτωση, πηγές του δημαρχείου αναφέρουν ότι θα αναγκαστούν οι νομικές υπηρεσίες του Δήμου να προσφύγουν σε ένδικα μέσα, με τα οποία υπάρχει η εκτίμηση ότι θα ακυρωθεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ, καθώς αυτή αντίκειται σε ρητή συμβατική υποχρέωση της Εταιρείας προς τον Δήμο.