Ο Δον Καμίλο …ευλόγησε το Λύκειο Βουλιαγμένης

Δεν υπήρχε πιο επίκαιρη σάτιρα από την επιλογή του θεατρικού έργου του Δον Καμίλο του Σωτήρη Πατατζή που ανέβασε η Θεατρική Ομάδα του Λυκείου Βουλιαγμένης στο σχολείο στις 7 Απριλίου.

Το κείμενο μιλά για την Ιταλία, το ρόλο της καθολικής Εκκλησίας στην πολιτική και την άνοδο των κομμουνιστών μέσα από το πρίσμα των ανθρώπινων σχέσεων που δεν κάνουν διαχωρισμούς. Εύκολα όμως κανείς κάνει αναγωγές στην εγχώρια και σύγχρονη πολιτική, καθώς διανύουμε και μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Οι μαθητές ηθοποιοί άφησαν στο σανίδι ξεχωριστές ερμηνείες και χάρισαν γέλιο στην αίθουσα, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η ανατρεπτική διανομή ρόλων ως προς τα φύλα (τον Καρδινάλιο και τη φωνή του Κυρίου ερμήνευσαν κορίτσια). Παράλληλα, προβλήθηκε μια ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας μαθητών του Λυκείου, με θέμα το σχολικό εκφοβισμό και το ίδιο το σχολείο.

Υπεύθυνες καθηγήτριες της θεατρικής ομάδας είναι η Νίκη Μανώλη και η Ελένη Ραυτοπούλου, ενώ στην παράσταση συνέδραμε και η Ιωάννα Γαρδίκη, υποδιευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Βούλας.