Καμπανέλλη για την 25η Μαρτίου ανέβασε το Δημοτικό Βουλιαγμένης

Με μια θεατρική διασκευή του διαχρονικού έργου Το μεγάλο μας τσίρκο γιορτάστηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Δημοτικό Σχολείο Βουλιαγμένης.

Τα παιδιά της Στ’ τάξης έκαναν τη διαφορά, ανεβάζοντας με μεγάλη επιτυχία ένα απαιτητικό έργο με σύνθετες έννοιες και αντιμετωπίζοντας την ιστορία μέσα από ένα ευρύτερο πρίσμα. Στην πληθωρική διανομή των ρόλων συμμετείχαν και τα 47 παιδιά της τάξης, ζωντανεύοντας χαρακτήρες και μια ολόκληρη εποχή από τον Διαφωτισμό και τους κλέφτες ως την επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου και τις μέρες μας, όπου ο ρόλος των «μεγάλων δυνάμεων» παραμένει ισχυρός και η βούληση του απλού λαού στην αφάνεια. Ένα πραγματικό «μάθημα» ιστορίας και εθνικής συνείδησης, που έκανε σε αρκετές στιγμές πολλούς να δακρύσουν από συγκίνηση, μπροστά στο μέγεθος των νοημάτων και την απόδοσή τους από παιδιά του Δημοτικού.

Τη σκηνοθεσία και τη διασκευή του κειμένου έκαναν οι δασκάλες της τάξης Σοφία Ζαχαράκη και Κατερίνα Τσιτσιμπάση, τα σκηνικά επιμελήθηκε ειδικά για την παράσταση ο Σπύρος Λέκκας, ενώ τη διδασκαλία των χορών έκανε στα παιδιά ο Φώτης Μαρκαντωνάτος. Το «παρών» στην παράσταση έδωσε και ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, που συνοδευόταν από την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δώρα Τριάντη.