Προπονήσεις και αγώνες στο ομορφότερο γήπεδο της Αττικής

Τον κανονισμό του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Βουλιαγμένης δημοσιοποίησε η δημοτική αρχή με την ολοκλήρωση του στίβου

Σε ένα από τα πιο σύγχρονα αθλητικά κέντρα της χώρας έχει μετατραπεί το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) της Βουλιαγμένης μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών που διήρκησαν μόλις δεκαοκτώ μήνες.

Το ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου υψηλών προδιαγραφών, είναι το πρώτο αθλητικό κέντρο της Ελλάδας που διαθέτει εξ ολοκλήρου υβριδικό χλοοτάπητα, αποτελούμενο από 17% τεχνητό και 83% φυσικό χλοοτάπητα.

Τα δύο επιπλέον έργα που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Βουλιαγμένης είναι η κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5 νέων προδιαγραφών με χαλαζιακή άμμο καθώς και η κατασκευή ταρτάν περιμετρικά του στίβου. Το νέο αθλητικό κέντρο της Βουλιαγμένης θα δώσει τη δυνατότητα στους αθλητές του τοπικού συλλόγου αλλά και στους δημότες, να προπονηθούν στις άρτιες πια εγκαταστάσεις του γηπέδου σε ένα απείρου κάλλους ξεχωριστό περιβάλλον. Ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη.

Η διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Βουλιαγμένης σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αποφάσισαν τον τρόπο χρήσης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων με σκοπό να προστατευτεί τόσο ο χλοοτάπητας νέας τεχνολογίας όσο και ο στίβος και να επιτευχθεί η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία τους.

Οι μέρες και ώρες χρήσης του ΔΑΚ Βουλιαγμένης, καθορίζονται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις και αφού ληφθούν υπόψη τα αθλητικά προγράμματα του ΟΑΠΠΑ, οι απαιτήσεις προπονήσεων και αγώνων των αναγνωρισμένων από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αθλητικών σωματείων και οι ώρες προς τους δημότες.

Ειδικότερα, το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται από τις 07:00 έως τις 22:00 με δυνατότητα παράτασης μίας έως δύο επιπλέον ωρών, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΠΠΑ. Αναλυτικά, οι ώρες χρήσης κάθε αθλητικής εγκατάστασης κατανέμονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μετά από τη συνεκτίμηση των προγραμμάτων που υλοποιούνται, καθώς και των προπονητικών και αγωνιστικών υποχρεώσεων των αθλητικών φορέων. Ειδικά για το κεντρικό γήπεδο ποδοσφαίρου και των δύο εκατέρωθεν βοηθητικών γηπέδων 5×5 του ΔΑΚ Βουλιαγμένης, οι ώρες χρήσης περιορίζονται αυστηρά στις ώρες που προβλέπει ο εργολάβος συντήρησης του φυσικού χλοοτάπητα, οι οποίες δύνανται να επανεξετάζονται σε περίπτωση που απαιτούνται εργασίες συντήρησης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ωράριο χρήσης του ταρτάν

Οι αθλητές του σωματείου θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους διαδρόμους από: Δευτέρα – Παρασκευή: 17:00-22:00 χρήση των διαδρόμων 1,2,3,4. Σάββατο: 09:00-13:00 χρήση των διαδρόμων 1,2,3,4.

Για τους δημότες και τους επισκέπτες οι μέρες και ώρες είναι: Δευτέρα – Παρασκευή: 07:30- 14:00 χρήση των διαδρόμων 3,4,5 για τρέξιμο και 6 για περπάτημα και 17:00-22:00 χρήση του διαδρόμου 5 για τρέξιμο και 6 για περπάτημα. Σάββατο: 09:00-13:00 χρήση του διαδρόμου 5 για τρέξιμο και 6 για περπάτημα. Η χρήση του ταρτάν το Σάββατο γίνεται μόνο όταν δεν υπάρχουν προγραμματισμένοι αγώνες ποδοσφαίρου.

Ελεύθερη είσοδος με κάρτα δημότη

Για την ελεύθερη είσοδο στους αθλητικούς χώρους απαιτείται κάρτα δημότη.

Οι κάτοικοι που δεν είναι δημότες καθώς και οι ετεροκάτοικοι μη δημότες, θα καταβάλουν αντίτιμο εισόδου, όπως αυτό θα καθοριστεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΠΠΑ.

Κάθε προπονητής, υπεύθυνος συλλόγου ή λοιπών φορέων, αθλητές και μεμονωμένα άτομα, είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τις υποδείξεις του ΟΑΠΠΑ π.χ. για τις ώρες έναρξης και λήξης της προπόνησης, τη χρήση των αποδυτηρίων ή την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

Η συμπεριφορά των αθλούμενων και των χρηστών πρέπει να είναι κόσμια και να ακολουθούν τις εντολές των αρμόδιων φυλάκων. Για κάθε παράπονο ή πρόβλημα που έχουν μπορούν να απευθύνονται εγγράφως στον ΟΑΠΠΑ. Δεν επιτρέπεται η χρήση δημοτικών χώρων άθλησης από συλλόγους, ιδιωτικούς φορείς (personal trainers) για παροχή ιδιωτικού έργου με αμοιβή χωρίς την επίσημη έγκριση του ΟΑΠΠΑ. Οι παραβάτες της διάταξης αυτής θα αποβάλλονται από τους αθλητικούς χώρους άμεσα.

Κάθε χώρος άθλησης του ΔΑΚ Βουλιαγμένης προορίζεται καθαρά για τη συγκεκριμένη χρήση που έχει παραχωρηθεί και απαγορεύεται οτιδήποτε διαφορετικό. Απαγορεύεται επίσης η τοποθέτηση και χρήση TRX σε οποιαδήποτε χώρο της αθλητικής εγκατάστασης χωρίς την έγκριση του ΟΑΠΠΑ.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κατοικίδια ζώα σε όλο το ΔΑΚ Βουλιαγμένης, καθώς και στην κερκίδα του γηπέδου ποδοσφαίρου. Εξαίρεση αποτελούν ειδικά εκπαιδευμένα ζώα.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε ποδήλατα, πατίνια και μηχανές και αυτοκίνητα σε όλο τον χώρο του ΔΑΚ. Εξαίρεση αποτελούν τα αμαξίδια των ατόμων με αναπηρία.

Το ΔΑΚ Βουλιαγμένης φιλοξενεί εκδρομές των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων του Δήμου, μόνο πρωί και κατόπιν ενημερωτικού τηλεφωνήματος. Οι μαθητές των εκδρομών εισέρχονται μόνο στον περιβάλλοντα χώρο των γηπέδων μπάσκετ ή στο 5×5 τεχνητού χλοοτάπητα.