Κίτρινο βάφτηκε το 1ο Athens Riviera Cup

Η ομάδα Κ-15 της ΑΕΚ ήταν η νικήτρια του πρώτου τουρνουά «Athens Riviera Cup U15 by Island» που διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία από τον Αθλητικό Όμιλο Βουλιαγμένης στο ανακαινισμένο δημοτικό στάδιο του Καβουρίου το διήμερο 1-2 Ιουνίου 2019.

Στο τουρνουά συμμετείχαν οι ομάδες της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού, του Ατρόμητου Αθηνών, του Πανιώνιου, του Παθιακάκη FC και φυσικά της Βουλιαγμένης της οποίας το τμήμα Κ-15 είναι από τις καλύτερες ομάδες της Αττικής, σύμφωνα με τους προπονητές.

Στο μεγάλο τελικό η ΑΕΚ επικράτησε με σκορ 5-0 του Ατρόμητου Αθηνών κατακτώντας το τρόπαιο, ενώ η ομάδα του Παναθηναϊκού αναδείχτηκε Κυπελλούχος του τουρνουά, νικώντας τον Πανιώνιο με σκορ 1-0. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος του τουρνουά ήταν η βελτίωση του επιπέδου των αθλητικών δραστηριοτήτων και παράλληλα η προώθηση του παιδικού ποδοσφαίρου και της φιλοξενίας.

Οι έξι ομάδες που συμμετείχαν στο 1ο Athens Riviera Cup, προσέφεραν στους θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες αναμετρήσεις υψηλού επιπέδου, μέσα σε κλίμα ανταγωνισμού και ευγενούς άμιλλας. Ο προπονητής της Βουλιαγμένης στο τμήμα Κ-15, Σωτήρης Κατράνας μιλώντας στον «Δημοσιογράφο» ανέφερε:

«Το τουρνουά απευθύνθηκε αποκλειστικά στην ηλικία Κ15, είναι η ηλικία που οι ομάδες αυτού του επιπέδου ξεχωρίζουν ποια παιδιά μπορούν να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο και να στελεχώσουν τις αντρικές ομάδες των ΠΑΕ, καθώς είναι μία ηλικία που ρίχνουν πάρα πολύ το βάρος προπονητικά και είναι η φάση που από την εκπαίδευση περνάνε στην προπόνηση δηλαδή στο πρώτο στάδιο καθοδήγησης ποδοσφαιρικά για να αναδειχθεί ο παίκτης υψηλού επιπέδου».

Και συνεχίζοντας τόνισε: «Θέλοντας όλες αυτές οι ομάδες να συμμετάσχουν σε ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου οργανωτικά που πάντα κάθε χρόνο προς το τέλος του καλοκαιριού γινόταν συνήθως στην Παιανία, λόγω της ανακατασκευής του δημοτικού σταδίου Καβουρίου, και συνδυαστικά με την πολύ καλή ομάδα της Βουλιαγμένης στις ηλικίες Κ15 ήταν μία ιδέα των προπονητών, απευθυνθήκαμε στον σύλλογο και με την αρωγή τη δική μας και του Island οικονομικά και οργανωτικά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το τουρνουά».

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την ολοκλήρωση του 1ου «Αthens Riviera Cup», όλοι οι προπονητές των ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι. Χαρακτηριστικά ανέφεραν στους ανθρώπους του Αθλητικού Ομίλου Βουλιαγμένης ότι ήταν μια διοργάνωση που τους παρείχε ακριβώς αυτό που επιθυμούσαν, δηλαδή άρτιες εγκαταστάσεις και πολύ ωραίες αναμετρήσεις σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον.

Την απονομή του τροπαίου και την βράβευση των αθλητών της ΑΕΚ, έκανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Βασίλης Παπαμιχαήλ, ο οποίος στον χαιρετισμό του εκθείασε τον ΑΟΒ για την άρτια και άψογη διεξαγωγή του τουρνουά, υποσχόμενος ότι η δημοτική αρχή θα είναι πάντα δίπλα στον όμιλο και αρωγός σε παρόμοιες αθλητικές διοργανώσεις. Την απονομή και την βράβευση των αθλητών του Ατρομήτου, έκανε ο νεοεκλεγείς Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Βουλιαγμένης Νίκος Νανούρης. Την απονομή κυπέλλου και τη βράβευση των αθλητών του Παναθηναϊκού και του Πανιώνιου, έκανε ο Θανάσης Κασπίρης, διοικητικός υπεύθυνος των υποδομών της ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών.

Νικητής Fair Play αναδείχτηκε η ομάδα του Παθιακάκης F.C. και την απονομή τροπαίου και τη βράβευση των αθλητών, έκανε ο πρόεδρος του ΑΟ Βουλιαγμένης Γιάννης Ασλανίδης. Την απονομή τροπαίου και τη βράβευση των αθλητών του ΑΟ Βουλιαγμένης έκανε ο προπονητής της ΑΕΚ Πέτρος Τοσουνίδης. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Θεόδωρος Κοντός της ΑΕΚ. Τιμητική πλακέτα του τουρνουά απονεμήθηκε στην δημοτική αρχή, αλλά και στον Σπύρο Πανά για την ευγενική χορηγία του.

“Ο ΑΟΒ χτίζει το μέλλον”

«Οι ακαδημίες της Βουλιαγμένης είναι στελεχωμένες από όλα τα ηλικιακά τμήματα. Υπάρχουν τμήματα από ηλικίες έξι έως δεκαέξι ετών. Συνειδητά μέχρι φέτος δεν υπήρχε Κ-18 γιατί όλα τα παιδιά ηλικίας 16 χρόνων αγωνίζονταν στην αντρική ομάδα. Φέτος επειδή είναι πάρα πολλά παιδιά που στελεχώνουν τις ακαδημίες του συλλόγου, σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε τμήμα Κ18» εξηγεί ο Σωτήρης Κατράνας.

Οι ακαδημίες του Αθλητικού Ομίλου Βουλιαγμένης πριν ξεκινήσει η ανακατασκευή του γηπέδου είχαν 180 παιδιά ενώ σύμφωνα με τους υπεύθυνους, ο σύλλογος μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι 200 παιδιά και αυτό συμβαίνει λόγω του χλοοτάπητα, που μπορεί να φιλοξενήσει συγκεκριμένο αριθμό αθλητών, ώστε να μην επιβαρυνθεί. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ανακατασκευής του γηπέδου της Βουλιαγμένης, ο αριθμός των ακαδημιών μειώθηκε αισθητά καθώς κάποιοι γονείς ήθελαν να προπονούνται τα παιδιά τους αποκλειστικά στο ΔΑΚ Βουλιαγμένης και όχι σε άλλα γήπεδα που χρησιμοποιούσε ο σύλλογος μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες της ανακατασκευής του γηπέδου.

Πλέον, οι ακαδημίες αυτή την περίοδο απαρτίζονται από 160 παιδιά και στόχος είναι με την έναρξη της ποδοσφαιρικής χρονιάς, οι ακαδημίες να φτάσουν στο ανώτατο όριο, των 200 παιδιών.