Παιδεία, Περιβάλλον, Πολιτισμός: μια Τριλογία που ξεκινά να γράφεται

Η Αντιγόνη Μακρή είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Τριλογία

Της Αντιγόνης Μακρή 

Η αγάπη για το θέατρο, τις τέχνες και τη φύση αποτέλεσαν αφορμή για τη δημιουργία του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού συλλόγου με το όνομα Τριλογία. Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια παραγωγής πολιτισμού στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, η οποία δημιουργήθηκε από απόφοιτους και μια ομάδα γονέων του 2ου Λυκείου Βούλας.

Η διαφορά του συλλόγου μας είναι ότι στελεχώνεται κυρίως από νέα άτομα με φρέσκες και δημιουργικές ιδέες με σκοπό να καλλιεργηθεί ο πολιτισμός στην περιοχή μας. Η Τριλογία είναι έτοιμη λοιπόν να υποστηρίξει αφιλοκερδώς την υλοποίηση δραστηριοτήτων που αφορούν στις τέχνες και το περιβάλλον.

Η πρώτη επαφή της Τριλογίας με τον πολιτισμό ήταν η συμμετοχή της στις παραστάσεις Ο Ηλίας του 16ου που δόθηκαν από τους μαθητές του 2ου Λυκείου Βούλας και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Αρκετές δράσεις πρόκειται να γίνουν προσεχώς στην περιοχή μας.

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε το Δεκέμβριο την Ορχήστρα Νέων Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, για μια μοναδική μουσική παράσταση, αφιερωμένη στο μεγάλο στιχουργό και ποιητή Μάνο Ελευθερίου.

Η επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση έχει κλίμα μυστηρίου. Η νεανική θεατρική ομάδα της Τριλογίας ανεβάζει το αριστούργημα της Άγκαθα Κρίστι Οι Δέκα Μικροί Νέγροι.

Στον περιβαλλοντικό τομέα, ήδη έχει ξεκινήσει η παραγωγή του ντοκιμαντέρ Το Λυκόφως των Θεών, το οποίο αναφέρεται στην οργανωμένη ανάβαση των παιδιών του 2ου Λυκείου Βούλας στην κορυφή του Ολύμπου. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί το καλοκαίρι του 2019 στο διεθνούς εμβέλειας φεστιβάλ Ολύμπου, καθώς και στον Δήμο μας.

Με μεγάλη μας χαρά καλούμε τους συνδημότες μας να συμμετέχουν σε αυτόν το νέο σύλλογο που γεννήθηκε στην περιοχή μας. Ας ενισχύσουμε το Δήμο μας με ιδέες, θέατρο, κινηματογράφο, ποίηση, ζωγραφική, εξορμήσεις και ό,τι άλλο διευρύνει το πνεύμα και τους ορίζοντές μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια, δίνοντας απλά τα στοιχεία σας στην ιστοσελίδα μας.