Δημοτικοί σύμβουλοι από το Κατάρ στη Βούλα

Συνάντηση με τον Πρέσβη του Κατάρ στην Ελλάδα και με εκπροσώπους από το Δήμο της Ντόχα είχε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στις 26 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο της Βούλας.

Η εθιμοτυπική επίσκεψη των εκπροσώπων του Εμιράτου είχε τον χαρακτήρα ενημέρωσης από τον Δήμο 3Β για ζητήματα του περιβάλλοντος, της ανακύκλωσης, της καθαριότητας, της διαχείρισης απορριμμάτων και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος περιέγραψε στους συνομιλητές του τα βήματα που έχει πραγματοποιήσει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προς στην κατεύθυνση μιας πράσινης και βιώσιμης πόλης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και θέματα κοινωνικής πρόνοιας, με τον Δήμαρχο να υπογραμμίζει πως ακόμα και σε μια πόλη που στο σύνολό της κατοικούν εύποροι πολίτες, υπάρχουν ανάγκες τις οποίες ο Δήμος τις καλύπτει με απόλυτη ευαισθησία και διακριτικότητα.

Η εξοικονόμηση ενέργειας και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας ήταν θέματα για τα οποία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εκπρόσωποι του Κατάρ. Επιπλέον, οι επισκέπτες επισήμαναν ότι η διαχείριση των απορριμμάτων προκαλεί ορισμένες αντιδράσεις και αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει κόσμος που του λείπει η γνώση για το τι σημαίνει σκουπίδι στην πόλη που κατοικεί.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Δήμου της Ντόχα, για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ανανέωσαν το ραντεβού τους στην πρωτεύουσα του Κατάρ.