Στο Καβούρι συγκλήθηκε η 89η Σύνοδος Πρυτάνεων

Στο Καβούρι, σε γνωστό ξενοδοχείο φιλοξενήθηκε η 89η Σύνοδος των Πρυτάνεων και των Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Πανεπιστημίων το τριήμερο 13,14 και 15 Δεκεμβρίου.

Στις εργασίες της Συνόδου το «παρών» έδωσε και ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, τονίζοντας ότι τα πανεπιστήμια της χώρας βάλλονται πανταχόθεν και συχνά γίνονται «πεδία μαχών». Επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό να προβάλλονται όλα τα θέματα της έρευνας και της εκπαίδευσης και να αναπτύσσονται πρωτοβουλίες για τη σύνδεση όλων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με την κοινωνία.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει αναπτύξει συνεργασίες με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, την εξοικονόμηση ενέργειας και σε έξυπνες εφαρμογές διαχείρισης της πόλης. Επίσης, με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Τμήμα Χημείας για καινοτόμες δράσεις, καθώς και με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Περιβάλλοντος για τις μεθόδους αντιμετώπισης της ηχορρύπανσης.

Η Σύνοδος ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών σε επίκαιρα θέματα που απασχολούν όλους τους πανεπιστημιακούς φορείς σε σύνδεση πάντα με την κοινωνία.