Η εικόνα των 3Β στο εξωτερικό

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατά κοινή ομολογία είναι ένας από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς για όλους τους Αθηναίους, διαθέτοντας μοναδικό φυσικό τοπίο που δύσκολα κάποιος θα βρει στην Αττική, παραλίες που προσφέρουν η κάθε μια ξεχωριστά διαφορετικές ανέσεις αλλά και υψηλό επίπεδο στον τομέα της εστίασης.

Μετά τον εγχώριο τουρισμό ο οποίος θα αυξάνεται κάθε χρόνο λόγω της ανάπτυξης που παρουσιάζει η περιοχή αλλά και των σημαντικών επενδύσεων που θα γίνουν στο παραλιακό μέτωπο, ο Δήμος 3Β οφείλει να ανοίξει τις πόρτες του και να υποδεχθεί νέους επισκέπτες προερχόμενους από άλλες χώρες. Η τουριστική προβολή της περιοχής μας κρίνεται αναγκαία. Ο βασικός στόχος είναι η προβολή της πόλης μας στο εξωτερικό, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα προβολής και ενημέρωσης όπως κατάλληλες στοχοποιημένες «καμπάνιες» σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) και με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό που αποκαλείται «Προβολή Τουριστικού Προορισμού». Ένας επιτυχημένος τρόπος προβολής ενός προορισμού είναι το YouΤube. Μέσα από αυτή την πλατφόρμα οι εν δυνάμει επισκέπτες μπορούν να δουν μέσω του YouTube πραγματικές σκηνές καθημερινότητας και όχι μόνο. Η λογική των φυλλαδίων και των φωτογραφιών έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Η Βούλα, η Βουλιαγμένη και η Βάρκιζα διαθέτουν όλο το «τουριστικό πακέτο» για να προσελκύσουν νέους επισκέπτες. Τα βασικά συστατικά του προϊόντος «Visit 3V» δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα. Είναι και ο πολιτισμός με τους δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, ο θαλάσσιος τουρισμός για όποιον λατρεύει τα θαλάσσια σπορ, είναι ο τουρισμός υγείας και ευεξίας με τα πολλά χιλιόμετρα παραλιακού μετώπου να τρέξει κανείς ή και ακόμα να περπατήσει στα βουνά.

Αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι να ανακαλύψει περισσότερος κόσμος την περιοχή μας, θα αναδειχθεί στο εξωτερικό το φυσικό κάλος της Βουλιαγμένης, θα αυξηθεί ραγδαία η επισκεψιμότητα από κατοίκους άλλων χωρών της Ευρώπης και όχι μόνο, ενώ θα γνωρίσουν από κοντά τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κάτοικοι της Αττικής οι οποίοι δεν έχουν επισκεφτεί την πόλη μας.

Ωστόσο, για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Visit 3V», θα πρέπει να υπάρχει και η κατάλληλη τεχνογνωσία από τον ίδιο τον Δήμο. Σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί σχετικά με τη χρήση των social media από τους Δήμους, συμπεραίνεται πως οι περισσότεροι ΟΤΑ της χώρας δεν είναι εξοικειωμένοι ούτε με τις web εφαρμογές αλλά ούτε και με την ένταξη των social media στη στρατηγική τους. Εξάλλου, αυτό φαίνεται και από την σχέση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τα social media, η οποία βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο.